mindenki hasznára válhat

2017.11.29. 21:47

Bringás tanárokat képeznek Szombathelyen

A BringaAkadémia 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzését nyitotta meg Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere a Gothard Jenő Általános Iskolában.

Pusztai Krisztina

A képzés elvégzésével a részt vevő tanárok megszerzik a BringaAkadémia tantárgy oktatásához, illetve szakkörök szervezéséhez szükséges összes elméleti és gyakorlati ismereteket.

Szombathelyen az országban elsőként 2016 szeptemberétől indult BringaAkadémia a mindennapos testnevelés részeként a Gothard Jenő Általános Iskolában, ahol már két évfolyamon mintegy 170 diák vesz részt a képzésben. Az országban jelenleg 80 köznevelési intézményben működik Bringa-Akadémia, tanórai keretek között azonban csak a vasi megyeszékhelyen.

A 2016. évi program elindulása előtt 2015 augusztusában pályázati formában és pályázati forrásból képezték ki a pedagógusokat a bringaakadémiai oktatáshoz.

A képzés a kerékpáros oktatás elméleti és gyakorlati ismeretanyagának átadását célozza annak érdekében, hogy a gyerekek magabiztosan és önfeledten tudjanak önállóan közlekedni. Egyre több intézmény, valamint pedagógus érdeklődik a BringaAkadémia 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzése iránt.

A bringás képzést Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata félmillió forinttal támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában