szépséget hozó szépségek

2017.11.10. 19:35

Bronzérmesek lettek a diákolimpián a vasi kozmetikuslányok

A dobogó harmadik fokára állhatott fel a szombathelyi kozmetikus tanulók csapata a rangos versenyen, a Kozmetikus Diákolimpián.

Pusztai Krisztina

Kovács Petra, Kiss Viktória, és Gábriel Eszter a Kozmetikus Diákolimpia döntője után a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Felkészítőjük, Molnár Mária büszke a lányokra Fotó: Franz Siderits

 

Kovács Petra, Kiss Viktória, és Gábriel Eszter a Kozmetikus Diákolimpia döntője után a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Felkészítőjük, Molnár Mária büszke a lányokra Fotó: Franz Siderits

Az előválogató után hét háromfős csapat jutott a döntőbe, majd harmadik helyen végzett a II. Kozmetikus Diákolimpián a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata. A versenyzőknek tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, hiszen a Kozmetikus Diákolimpia elméleti jellegű verseny. Gábriel Eszter, Kiss Viktória és Kovács Petra jól teljesítettek. A fináléban a kérdések pörgősek, kvízszerűek voltak, a tudás mellett fontos volt a csapatok gyorsasága, reakcióideje is.

Molnár Mária, a szombathelyiek felkészítője elmondta: a diákolimpia célja, hogy segítse a kozmetikus tanulók ismereteinek elmélyülését, megmutathassák, hogy mennyi mindent tanultak a képzés során és nem utolsósorban, hogy a szakképzést biztosító iskolák nevelő-oktató munkái elismerést kapjanak.

- Nem volt könnyű a verseny, de a többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat – hangsúlyozta Gábriel Eszter, az egyik bronzérmes.

- Mi nemcsak osztálytársak, de nagyon jó barátnők is vagyunk a lányokkal, ezért is jelentkeztünk. Sok újdonságot tanultunk, a felkészülésben rengeteg segítséget kaptunk tanárnőnktől. Ez a verseny megerősített abban, hogy a kozmetikus pálya az én utam, mindig is ezzel szerettem volna foglalkozni – fűzte hozzá.

Az olimpia harmadik helyezettjeként a leendő kozmetikusok értékes nyereményeket kaptak: oklevelet, ajándékcsomagokat, és különböző tanfolyamokon vehetnek részt. A lányok, mivel már utolsó évesek, jövőre nem tudnak részt venni az olimpián, de egészen biztos, hogy már megvan az utánpótlás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában