Beruházások

2017.11.22. 08:00

Csaknem 128 millió forintból épül, szépül a bői iskola

Két nyertes pályázatnak köszönhetően látványos beruházások valósulhatnak meg a helyi általános iskolában.

Cseszkó Tamás

Rozmán László tankerületi igazgató, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Hajós Attila, Bő polgármestere a helyi általános iskolánál Fotó: Ohr Tibor

Már felállványozták a Bői Általános Iskola épületét, a munkálatok javában zajlanak a településen. Minderről Ágh Péter, Bő országgyűlési képviselője személyesen is meggyőződhetett: Hajós Attila polgármesterrel és Rozmán László tankerületi igazgatóval közösen értékelték az elmúlt időszak eseményeit.

A település első embere elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 88 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a falu az iskola energetikai korszerűsítésére. – Külső és belső nyílászárócsere, hőszigetelés, gépészeti megújulás, valamint napkollektor szerepelnek a fejlesztési csomagban – tudtuk meg Hajós Attilától. Elmondta azt is, hogy a projektnek köszönhetően jelentős energiamegtakarítást érhetnek el, csökkennek az üzemeltetési kiadások.

Rozmán László tankerületi igazgató, Ágh Péter országgyűlési képviselő és Hajós Attila, Bő polgármestere a helyi általános iskolánál
Fotó: Ohr Tibor

 

Rozmán László, a fenntartó tankerület igazgatója egy másik nyertes pályázatról adott számot. „KiBŐvítünk” néven ugyanis további, majdnem 40 millió forintnyi támogatást sikerült nyerni egy másik pályázati alapból. Sportpályaépítés, tantermek korszerűsítése, interaktív tábla, nyelvi laborrendszer és defibrillátor vásárlása is szerepel a támogatási listán. Ezzel párhuzamosan zajlik az egészségház felújítása: arra további 35 millió forintot nyert a település a TOP pályázatán.

– Észak-Vas megye fejlődéséért dolgozunk, ennek bizonyítékai a Bőt érintő jó hírek is – összegezte az elhangzottakat Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában