szuper járgány

2017.11.30. 20:35

 Debütált az első új Flirt motorvonat Szombathelyen

Csütörtökön mutatták be a GYSEV Zrt. újgenerációs Flirt motorvonatflottájának első járművét. Az új, jelentős részben hazai gyártású Stadler villamos motorvonatok várhatóan jövő év közepétől állhatnak forgalomba.

SZMK

Dr. Puskás Tivadar, Dunai Zoltán, Christian Spichiger, Kövesdi Szilárd, dr. Hende Csaba és dr. Mosóczi László az átadáson Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

 

Dr. Puskás Tivadar, Dunai Zoltán, Christian Spichiger, Kövesdi Szilárd, dr. Hende Csaba és dr. Mosóczi László az átadáson
Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

A GYSEV Zrt. két projektben tíz Flirt motorvonatot szerzett be. Az új járművek a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd, Sopron-Győr, valamint a Szombathely-Rajka vonalakon közlekednek majd a tervek szerint jövő év közepétől.

- A GYSEV projektgazdaként Magyarország vasútbarát kormányának megbízható szövetségese a közlekedésfejlesztési források maradéktalan hasznosításában, hangsúlyozta dr. Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára a vasútállomáson tartott bemutatón.

- Ez az újabb, több mint 21 milliárdos fejlesztés illeszkedik a közlekedésfejlesztési sorba – fogalmazta meg dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országyűlési képviselője. Dr. Puskás Tivadar polgármester arról beszélt, hogy a szombathelyi közlekedés jelentősen fejlődött az utóbbi időben. – Vonalakat újítottunk fel és villamosítottunk, központi forgalomirányítási rendszert építettünk ki, biztonságosabbá tettük a vasúti közlekedést – tette hozzá Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója. Ennek a nagy ívű fejlesztési programnak rendkívül fontos eleme az új motorvonatok beszerzése. Az újgenerációs Flirt motorvonatokat Dunai Zoltán, a Stadler Rail Csoport országigazgatója mutatta be. A projekt összköltsége 21,7 milliárd forint, amelyet az Európai Unió Kohéziós Alapjából finanszíroznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában