uszoda

2017.11.22. 07:00

Decemberben átadják az uszodát

Célegyenesbe ért a szombathelyi Fedett Uszoda építése, a 2,2 milliárd forint összértékű beruházás helyszínén próbaüzemet tartottak.

Cseszkó Tamás

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője dr. Puskás Tivadar polgármesterrel a Fedett Uszoda bejárásán Fotó: Szombathelyi önkormányzat

Fotó:

Várhatóan decemberben adhatják majd át a szombathelyi Fedett Uszodát, hangzott el azon a bejáráson, ahol dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Kántás Zoltán, az uszoda igazgatója vezették körbe a város vezetőit.

Behozott lemaradás

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a város szemmel láthatóan fejlődik, és az elmúlt négy év sok jót hozott a helyi sportélet szereplőinek is.

– Évtizedes lemaradásokat hoztunk be, gondoljunk csak a már átadott Haladás Sportkomplexumra, amely méltó otthona a szakosztályoknak, és már meg is kezdődött a beköltözés – mondta a képviselő. Hozzátette: bizonyára már a vízilabdások is „vágják a centit”, hiszen decemberben végre birtokba vehetik új, jóval korszerűbb otthonukat a Fedett Uszodában.

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője dr. Puskás Tivadar polgármesterrel a Fedett Uszoda bejárásán Fotó: Szombathelyi önkormányzat

– Történelmi időket élünk, ennek bizonyítéka a mostani fejlesztés is – jelentette ki dr. Hende Csaba. A képviselő arról is beszélt, hogy a 2,2 milliárd forint összértékű fejlesztés teljes egészében állami támogatásból és az állam által átengedett Társasági Adóból (TAO) épült.

– Ugyanúgy egy fillért sem kellett Szombathelynek, az önkormányzatnak hozzátennie, mint ahogy a Haladás Sportkomplexumhoz sem. Az ország ajándéka mindkettő a szombathelyieknek – húzta alá dr. Hende Csaba.

Nem lehet majd ráismerni

A látványos felújításnak köszönhetően alig lehet belülről ráismerni a létesítményre: megújultak a medencék, korszerű eredményjelző táblák, ledfalak, orvosi, masszőr- és technikai szobák, irodák, valamint impozáns szurkolói galéria várják a látogatókat. Egy bajnoki meccsen mintegy 200 szurkoló foglalhat majd helyet és szurkolhat a Vasi Aligátoroknak, akik egy új, 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencében vívhatnak majd izgalmas mérkőzéseket Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában