37. hét

2017.11.18. 11:00

Flashmob a korababákért

Flashmobot szervezett a koraszülöttek világnapja alkalmából tegnap délután a Zseb-oroszlán Alapítvány a vasútállomás csarnokában.

Kovács Ágnes

 

A Zseboroszlán Alapítvány tagjai lila lufikkal fogadták az IC utasait tegnap délután.
Fotó: Szendi Péter

Magyarországon a szülések tíz százaléka koraszülés, vagyis minden tizedik újszülött hamarabb érkezik, ami azt jelenti, hogy a kicsik a harminchetedik hét előtt jönnek világra. A szombathelyi kórház Perinatális Intenzív Centrumában évente több mint háromszáz gyermeket látnak el. A gondos kezelésnek köszönhetően azonban a legtöbb koraszülött behozza a lemaradást, és maradványtünet nélkül fejlődik, akár a többi baba. A kórház korábban teljeskörűen felújította az egész koraszülöttosztályt, amelyet néhány évvel ezelőtt lapunk olvasói karácsonyi gyűjtéssel is támogattak. Az osztályon mindig elismerően szólnak a Zseboroszlán Alapítvány munkájáról. A koraszülötteket nevelő szülőkből álló alapítvány kampányokat segít, programokat szervez. Ezek sorába illeszkedett a tegnapi flashmob, amelynek során az éppen beérkező IC utazóközönségét célozták meg a civilek. Szita Szilvia, az alapítvány egyik alapítója és dr. Grasselly Magdolna, az alapítvány elnöke azokról a kis hősökről beszélt, akik nagyon megküzdöttek az életért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában