Mi is itt vagyunk!

2017.11.26. 19:51

Fogyatékkal élők a színpadon a szombathelyi gálaműsoron

Gálaműsorral irányítják rá a figyelmet a fogyatékkal élő Vas megyei emberek tehetségére december elsején. Ez már a második ilyen rendezvény – először tavaly álltak színpadra a környékbeli intézmények gondozottjai műsorukkal.

SZMK

St. Martin a rendezvény fővédnöke Fotó: Szombathely.hu/ Benkő Sándor

 

St. Martin a rendezvény
fővédnöke Fotó: Szombathely.hu/
Benkő Sándor

Többek között mozgássérültek és értelmi fogyatékosok készülnek változatos kulturális előadással december elsejére. Akkor tartják a Weöres Sándor Színházban a Mi is itt vagyunk! című gálaműsort, amelyben a Vas megyében működő, fogyatékkal élőket gondozó intézmények ellátottjai lépnek színpadra. Az eseményt sajtótájékoztatón ismertették, amely Kondor Tamás muzsikájával indult.

Dr. Puskás Tivadar a fogyatékkal élők világnapjának jelentőségéről beszélt. A polgármester kiemelte, hogy mindenki jó valamiben, így kerek a világ – ezt mutatja meg a tervezett gála is. Koczka Tibor alpolgármester elmonda, hogy a vasi megyeszékhely sokat tett az utóbbi időben a valódi, gondolkodásban és szemléletben végbemenő akadálymentesítésért. A fogyatékkal élőket már rendszeresen bevonja a város a hivatalos eseményekbe, ami ahhoz járul hozzá, hogy az év minden napján érzékenyen, természetesen forduljunk a rászorulókhoz. Németh Klára, a Vas Megyei Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Egyesületének elnöke a tervezett programot részletezte, és kiemelte, hogy a két éve működő szervezet olyan munkát végez, amely sokáig hiányzott: összefogja ugyanis a gondozottakat, a segítőket és a szülőket, hozzátartozókat is. A Mi is itt vagyunk! gálaműsor fővédnöke – ahogy tavaly is – St. Martin előadóművész, aki úgy véli, ez jó alkalom arra, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a fogyatékkal élőket és az egészséges embereket. Az előadás által többen megismerhetik a helyzetüket, és talán még több ember figyelmét hívhatják fel a sérültek értékeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában