Magyar Tudomány Ünnepe

2017.11.16. 12:55

Fókuszban a vasi madármegfigyelők

Néhány vasi madarászt és szakmai eredményeiket ismerhették meg az érdeklődők a Savaria Múzeumban. A tudományos ülést a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezték meg.

SZMK  

Jégmadár, függőcinke, kakukk, gyümölcsevő nagy fakopáncs – ezekről a Magyarországon őshonos madarakról is szó volt a rendezvényen.

Előadást tartott Móricz Péter, a körmendi múzeum munkatársa és Dankovics Róbert, az ismert szombathelyi preparátor, muzeológus Molnár Lajosról. Vigh Károly, a Savaria Múzeum tudományos igazgatóhelyettese a századelő nagy utazójának, Almásy Györgynek az eredményeiről beszélt. Kőszeg híres madarászáról, Bechtold Istvánról tartott előadást Markovics Tibor, az Őrségi Nemzeti Park igazgatója. A szellemi örökségüket tovább kell adni – ezt hangsúlyozta a megnyitón dr. Puskás Tivadar polgármester, aki néha bajtársáról, a mentőgépkocsi-vezető Kámán Istvánról is megemlékezett. A kőszegi autodidakta ornitológus madárkórházat működtetett, ahol a sérült madarakat ápolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában