Győrvári fejlesztés

2017.11.10. 20:48

Iskolafelújítás és naperőmű Győrváron

Megyei, térségi szinten is kimagasló fejlesztések valósulnak meg Győrváron, derült ki a tegnapi sajtóbeszélgetésen.

Pusztai Krisztina

Állami támogatásból korszerűsítik a győrvári iskolát. Kaczor Zsolt polgármester, Polgár Antalné igazgatónő és V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a tervrajzot tekinti át Fotó: Nagy Jácint

- Mintha Csipkerózsika-álmából ébredt volna Győrvár néhány évvel ezelőtt – kezdte V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Kifejtette: a falu a rendszerváltozáskor kiváló örökséget kapott: infrastruktúrával bírt, a megyei átlagnál jobb minőségű intézményekkel, azonban volt néhány évtized, amikor „elaludt” a település.

Állami támogatásból korszerűsítik a győrvári iskolát. Kaczor Zsolt polgármester, Polgár Antalné igazgatónő és V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a tervrajzot tekinti át Fotó: Nagy Jácint

Az utóbbi években már látványos változások zajlottak. Az infrastrukturális fejlesztések mellett közösségi élményt jelentő, nagyszabású fesztiválokat is szervezett a község, olyanokat, amelyeket a kisebb városok is megirigyelhetnek – emelte ki.

- A sikertörténet folytatódik – vette át a szót Kaczor Zsolt polgármester. Több elbírálás alatt álló és nyertes pályázatunk van. Utóbbihoz tartozik a Béri Balogh Ádám Általános Iskola bővítése, amely 549 millió forintos támogatásból valósulhat meg. Állami forrásból, három éven belül elkészül – mondta a polgármester. Az EFOP pályázatnak köszönhetően tornaterme lesz az iskolának, kiegészítő helyiségekkel, szertárral, öltözőkkel, zuhanyzókkal, orvosi szobával együtt. Eddig jórészt az aulában tornáztak a diákok télen, jó időben pedig az iskola udvarán – óriási segítség tehát a tornaterem. A meglévő épület bővítésére, korszerűsítésére is lehetőség nyílik, sőt a beruházás kiterjed a régi épületre is. Így a 21. századnak elvárásainak megfelelő iskolát alakítanak ki.

Nemcsak pályázatokkal nyer Győrvár, hanem azzal is, hogy befogad olyan beruházásokat, mint a területén épülő naperőműpark, amelyért bérleti díjat kap az önkormányzat. – Hazánknak vannak vállalásai a megújuló energiával kapcsolatban, növelnünk kell ezek részarányát, ebbe a programba kerülhetett be Győrvár egy olyan, megújuló energiát előállító erőművel, amely a legkevésbé zavarja a környezetet – fejtette ki V. Németh Zsolt. Évente mintegy ezer tonnával csökkenti ez a naperőmű az ország szén-dioxid-kibocsátását, hozzájárul ezzel a helyi beruházással egy globális probléma megoldásához is. A képviselő hozzáfűzte: szívesen támogatja az ilyen ötletgazdag projekteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában