Épül-szépül

2017.11.10. 17:07

Szépül már az óvoda és az egészségház is Jánosházán

Tervezik már a gyalogátkelőket, miközben folyik az óvoda energetikai korszerűsítése és nemcsak pályázati forrásból dolgoznak: az egészségházat önerőből szigetelik éppen. Fontos, hiszen orvost keres a város.

Bakos Ágnes

Kiss András polgármester megmutatta az óvodánál zajló építési munkákat. Fotó: Szendi Péter

– Kiválasztottuk a tervezőt a gyalogátkelők és a kerékpárút kialakításához, az a munka 2,8 millió forintba fog kerülni – kezdte beszámolóját a héten tartott testületi ülésről Kiss András polgármester. Mindent felmértek már a tervezők, néhány hét múlva kiválasztják a kivitelezőt, azt is közbeszerzési eljáráson. Egy párhuzamos munka is befolyásolja az építkezést: – A közútkezelővel egyeztetnek a tervezők, mert a 2018-as útfelújítási tervükben van a Sümegi utca és a Berzsenyi utca rendbetétele. Ha tavasszal elkezdik, akkor azt megvárjuk, ha nem, akkor is elkészülnek a gyalogátkelők – ismertette Kiss András.

Kiss András polgármester megmutatta az óvodánál zajló építési munkákat. Fotó: Szendi Péter

Szintén a TOP forrásból jut pénz az óvoda korszerűsítésére, azt a munkát viszont már elkezdték. Mintegy 45 millió forintból újítják fel és akadálymentesítik az épületet. Tartalmaz még a program egy 3,15 kilowattos napenergia-rendszert. – Az önkormányzat saját pénzből kiegészítette 10 kilowattra, így szinte teljesen lefedi majd az épület energiaigényét – mutatta be a polgármester. Önfenntartó lehet az óvoda, mögötte pedig a bölcsődét alakítják majd ki.

Az utca másik felén, az egészségháznál is munka folyik: ott szigetelik az épületet. A városgazdálkodás szakemberei dolgoznak, várhatóan még ebben a hónapban befejezik a 15 centiméteres réteg felrakását – vagyis már a most kezdődött fűtési szezonban érezhető megtakarítást eredményez a beruházás.

Farkas István és Tóth Zsolt dolgozik az egészségház szigetelésén. Fotó: Szendi Péter

Itt nem vártak pályázati lehetőségre – mondta el Kiss András. A szükséges anyagokat mintegy 900 ezer forintból beszerezték, a munkadíj még körülbelül ennyi lesz – vagyis 2 millió forintból újul és spórol az épület.

Nem is közvetlenül az önkormányzat a rezsiköltség csökkenésének kedvezményezettje, hanem az orvosok. Ugyanis az itt praktizálók fizetik ezeket a számlákat – márpedig az egyik háziorvosi körzetbe éppen orvost keresnek, ezért sem mindegy, milyen hely fogadja a majdani doktort, magyarázta el a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában