SZOVA

2017.11.30. 16:06

Jégpáncél nehezítheti majd a közlekedést a szombathelyi utakon

Éjszakánként már komoly fagyra számíthatunk az előrejelzések szerint. A csütörtökön lehullott hó lefagyhat, mely jégpáncélt képez majd az utakon. A Szova Zrt. felkészült a hirtelen jött télre.

Gulyás Regina Olimpia

Órákig tarthat egy újabb forduló a hótolóknak Illusztráció: Unger Tamás

Munkatársaink hajnali 3 óra óta 13 járművel végzik a hó- és síkosságmentesítést a társaságunk kezelése alá tartozó szombathelyi közutakon. Ezalatt az idő alatt több mint 70 tonna sót szórtak szét. A téli feladatok ütemezésénél prioritást élveznek a fő- és tömegközlekedési utak, ezek rendbetétele után következhetnek a mellékutak. Ezekkel párhuzamosan folyik a járdák és a kerékpárutak síkosságmentesítése, majd a buszmegállók, hidak felsózása. – írják közleményükben.

Továbbra is szükség lesz az utak, járdák síkosságmentesítésére a biztonságos közlekedés érdekében. A Szova Zrt. arra kéri az autósokat, hogy fokozottan figyeljenek, és az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek.

Érdemes ilyenkor a tömegközlekedést választani az egyéni utazási lehetőségek (autó, kerékpár) helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában