Áram

2017.11.03. 07:00

Kell egy kis áramszünet? A bejcieknek biztosan nem

BEJCGYERTYÁNOS A vihar és az elöregedő fák okozzák a legnagyobb feszültséget a településen, de úgy tűnik, van megoldás.

Pungor Csaba

Lendvai Veronika polgármester a távtartókkal ellátott vezetékekre mutatva jelzi, hogy sikerült átmeneti megoldást találni a szolgáltató jövő évi fejlesztéséig Fotó: Nagy Jácint

Az idei ősz rendkívül változékony időjárással lepte meg Vas megye lakosságát. Kellemes késő nyári és viharos napokban is volt részünk. Ezt megtapasztalhatták a Bejcgyertyánoson élők is, akik a Szabadság utcában visszatérő áramszünet miatt keresték meg szerkesztőségünket. A panaszról már nemcsak a település polgármestere, hanem a szolgáltató is tud. Úgy tűnik, hamarosan megoldódhat az évek óta tartó meglehetősen feszült állapot.

Lendvai Veronika polgármester büszke arra, hogy több fiatal család Bejcgyertyánost választotta otthonául. A legtöbb települést ugyanis az elöregedés veszélye fenyegeti. Gond azonban itt is akad. Az elmaradt gallyazási munkálatok nemcsak Szombathelyen, hanem a megyében is károkat okoztak. Erre talán a legjobb példa Bejcgyertyános, a nyugodt és összetartó település, ahol a legnagyobb gondot a szélsőséges időjárás számlájára lehet írni.

– Sajnálatos módon a viharos időjárás miatt korábban is többször előfordult a Szabadság utcában áramszünet – mondta Lendvai Veronika polgármester. – Néhány nappal ezelőtt is megismétlődött az áramkimaradás. Ráadásul a hideg beköszöntével kisgyermekes családok és idősek is villany, illetve fűtés nélkül maradtak. Ezen mindenképpen szerettünk volna változtatni. A település képviselő-testülete megkereste a szolgáltatót, aki rövid egyeztetést követően átmeneti megoldásként távtartókat helyezett el az érintett vezetékeken – tette hozzá.

Lendvai Veronika polgármester a távtartókkal ellátott vezetékekre mutatva jelzi, hogy sikerült átmeneti megoldást találni a szolgáltató jövő évi fejlesztéséig Fotó: Nagy Jácint

A település vezetője kiemelte, hogy Bejcgyertyánoson nagyon összetartóak az emberek. Bármilyen probléma merüljön is fel, segítő kezet nyújtanak egymásnak az itt élő lakosok. Lendvai Veronika nagyon szeretné, ha a metszési munkálatokat nem mulasztaná el senki, ezzel megelőzve az esetleges szolgáltatáskimaradást. Egyben felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy amennyiben olyan fát szeretnének kivágni, ami veszélyes a hálózatra, keressék meg, és megszervezik az áramszolgáltatóval az időpontot az érintett terület feszültségmentesítésére.

– A bejelentést követően már beavatkozás is történt a településen – mondta Varga Ivett szóvivő. Hozzátette: az érintett utcában a hálózatszakasz távtartózását végezték el. A szigetelő elemek, amiket az egyes vezetékek közé rögzítenek, megakadályozzák a hálózat zárlatát. Ennek eredményeképpen csökken a meghibásodások lehetősége.

A szóvivő kifejtette: folyamatban van egy fejlesztési munka előkészítése a település kisfeszültségű hálózatára, amely egy nagyobb hálózati karbantartást jelent. A végrehajtására még várni kell, ezért az ügyfelek türelmét kéri a szolgáltató. A fejlesztések a jövő év elejére várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában