Bilincsben és rendőrautóban

2017.11.19. 10:30

Kipróbálhatták a körmendi kisdiákok, milyen az egyenruhások munkája

Valóra válhatott több kisdiák álma: kipróbálhatták, hogy milyen rendőrnek lenni. 

Bakos Ágnes

Nagy sikere volt, hogy kipróbálhatták a gyerekek a bilincset. Fotó: police.hu

A Körmendi Rendőrkapitányság rendezett nyílt napot, ahol a gyerekek testközelből tapasztalhatták meg azt, amiről korábban csak álmodoztak (hiszen minden gyermek akar egyenruhás foglalkozást, legyen az tűz-oltó vagy rendőr).

A körmendi Kölcsey Ferenc Általános Iskola szervezett pályaorientációs napot, annak keretében ismerkedtek az egyenruhás hivatással a fiatalok. A tanulók bepillantást nyerhettek a rendőrség életébe, a mindennapi munkavégzésbe, például abba, milyen, amikor járőrözni indulnak a rend fenntartói. Megtudhatták, hogy mi a feladata egy járőrnek és azt, hogy mit csinál egy baleset-helyszínelő.

Nagy sikere volt, hogy kipróbálhatták a gyerekek a bilincset. Fotó: police.hu

A pályaorientációt jó időben elkezdték a körmendi iskolában, hiszen elsősök, negyedikesek és ötödikesek jártak a kapitányságon.

Birtokba vehettek egy szolgálati gépjárművet, és felülhettek egy rendőrmotorra, és érdeklődve figyelték a rendőri feladatellátáshoz szükséges eszközöket is – például kattant a bilincs egy lelkes fiatalember csuklóján.

A rendőrség (minden kapitányság munkatársai) igyekszik kedvet csinálni a rendőri hivatáshoz, bár elsősorban az idősebbeket célozzák, például a rendészeti iskola novemberi és januári nyílt napjával – de mint oly sok mindent, a pályaorientációt sem lehet elég korán elkezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában