ABU DHABI

2017.11.27. 20:08

Kötélugró a száguldó cirkuszban

Ki gondolta volna, hogy egy szombathelyi sportoló is jelen lesz a hétvégi Formula-1 versenyen? Ráadásul úgy fest, hogy jövőre is felkérést kap Bánhegyi Adrienn.

Pungor Csaba

Bánhegyi Adrienn a pilóták edzéstervét is kipróbálta. Fotó: Facebook

Rekkenő hőség, óriási tömeg, Forma-1-es pilóták, világbajnok ugróköteles. Vajon mi köti össze őket? A Vas megyei Bánhegyi Adrienn, aki két napon keresztül testközelből élhette át a legismertebb pilóták mindennapjait, és a száguldó cirkusz körüli felhajtást. A többszörös világbajnok ugróköteles ugyanis egy nagyon kedves felkérésnek tett eleget a hétvégén. Abu Dhabiban, a Forma-1 évadzáró versenyén szórakoztatta a közönséget a szombathelyi lány.

- A hideg télből érkeztem a nyárba. Két napot töltöttem a rekkenő hőségben az Emírségek második legnépesebb városában – mesélte boldogan Bánhegyi Adrienn, aki nyolc alkalommal lépett színpadra, hogy a versenyzők mellett a futamokra érkező látogatókat is szórakoztassa akrobatikus előadásával. Ugyanakkor nemcsak a munkára jutott ideje a tehetséges lánynak, hanem bepillanthatott a legnagyobb pilóták életébe is. Adri kipróbálhatta egyebek között azt az edzéstervet is, amelyet a száguldó cirkusz résztvevői is a pálya mellett felállított rendezvénysátorban rendszeresen végrehajtanak. A szombathelyi sportoló büszkén mesélte, hogy 84 százalékos teljesítményt ért el, ami ugyan elmarad a versenyzők által elvárt szinttől, de nincs oka szégyenkeznie az eredmény miatt. A világbajnok ugróköteles a színfalak mögött több pilótával is találkozott. A címvédő Lewis Hamiltonnal például egymást váltották a színpadon.

Bánhegyi Adrienn a pilóták edzéstervét is kipróbálta. Fotó: Facebook

Rengeteg fotós és rajongó vette körül a pilótákat, akiket szinte szétszedték egy-egy relikviáért, aláírásért, közös képért. Ugyanakkor olyan hihetetlen profi forgatókönyv szerint kellett dolgozniuk a versenyzőknek és a kísérőprogramban közreműködőknek, hogy csak néhány szó váltására jutott idő, de fénykép elkészítésére már nem. Ennek ellenére Adri optimistán tekint a jövőbe, mert úgy néz ki, hogy hosszú távú együttműködés eredményeként 2018-ban ismét visszatérhet Abu Dhabiba, és akkor talán lesz idő egy közös szelfire az aktuális Forma-1-es világbajnokkal, vagy egy esetleges trónkövetelővel.

Sok ideje amúgy sincs az ugrókötelesnek, hiszen már a versenyt sem tudta megvárni, mert Zágrábba kellett utaznia egy fellépésre. Abban azonban egészen biztosak vagyunk, hogy nem bánja Bánhegyi Adri, hogy kevés ideje jut a pihenésre, mert azzal foglalkozhat, amit szeret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában