Szépkor

2017.11.27. 21:25

A legidősebb táplánszentkeresztiek köszöntése

Pénteken délután a helyi általános iskola tornatermében látta vendégül a helyi önkormányzat a település 65 év feletti lakóit.

Tersztyánszky Krisztina

Jóféle itóka is került a terített asztalokra. Fotó: Unger Tamás

Fotó:

A mintegy 350 szépkorú nő és férfi közül több mint százan fogadták el a meghívást. Először ifj. Perl János polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Teleki György háziorvos mondott ünnepi szép szavakat. A jókívánságokból kivette a részét Merkli Ferenc, a település plébánosa is.

Jóféle itóka is került a terített asztalokra. Fotó: Unger Tamás

A megemlékezésen a hagyománynak megfelelően virággal illetve borral köszöntötték a falu legidősebb asszonyát, a 93 éves Kozmor Istvánnét, illetve Micheller Józsefet, aki a maga 89 évével ma a legidősebb férfi tagja a közösségnek.

A Gyöngyvirág kórus az időskor szépségeiről dalolt Fotó: Unger Tamás

Az ünnepi köszöntők után a helybeli hölgyekből álló Gyöngyvirág népdalkör adott ünnepi műsort, amelyben a nyugdíjasok „indulója” is elhangzott. A továbbiakban operettválogatás gondoskodott a jó hangulatról. Természetesen a finom falatok sem maradhattak el. A vendéglátás mellé a falu vezetése jelképes ajándékkal és négyezer forint egyszeri támogatással kívánt szép ünnepeket a nyugdíjasoknak. Azoknak a szépkorúaknak pedig, akik valamiért nem tudtak elmenni az ünnepségre, házhoz viszik az ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában