munkaerő

2017.11.14. 11:37

A legkeresettebb munkaerő Vas megyében

Körbenéztük az utóbbi hetekben a nagyobb állásportálok vasi kínálatában, hogy megtudjuk, milyen típusú munkára keresnek leginkább jelentkezőket megyénkben.

Gulyás Regina Olimpia

Nem is meglepő talán, hogy Vas megyében a legtöbb munkát a gyárak kínálják a nagyobb városokban- Szombathelyen, Körmenden, stb. Több cég keres forgácsolót, karbantartót, operátorokat- viszonylag- magas bérezéssel.

Nyelvtudás

Ausztria közelsége, valamint az osztrák tulajdonban lévő gyárak miatt sok helyen rendkívül fontos a német nyelv ismerete, társalgási szintű használata. Ezek a munkák leginkább irodaiak. A legtöbbnél előnyt jelent más nyelv- főként az angol ismerete.

Mérnökök

Gyakran keresnek különböző mérnöki végzettséggel rendelkezőket megyénkbe. Minőségbiztosítási-, illetve folyamatmérnök álláshirdetéseket gyakran találhatunk.

Boltosok és üzletvezetők

Hamarosan új gyorsétterem nyílik a megyeszékhelyen, ide több eladót, illetve üzletvezetőt is keresnek, kerestek a hetekben. Ezen felül is több hirdetést láttunk, mely eladói és üzletvezetői állást kínál nagyobb ruházati- vagy cipőboltoknál.

Operátorok

A legtöbb lehetőség talán mégis azoké, akik gyárban szeretnének dolgozni. Több cég- és több városban- kínál gépsori munkát. A legtöbbnél a három műszak vállalása a felvételi feltétel.

Közszféra

A közigallas hirdetései közt böngészve leginkább szociális ágazathoz tartozó munkákat találunk: ápoló, mentálhigiénés munkatárs, családsegítő, mozgásterapeuta. Az óvodapedagógusi vagy óvodai dajka végzettséggel rendelkezők örömére több hirdetést is találunk itt a megye különböző pontjairól. Ez a szakma mutatja az álláshirdetések alapján a legnagyobb hiányt.

Vaol-állások

Érdemes oldalunkon is böngészni az állások közt, hiszen itt valóban helyi munkákat talál, általában többet is, mint az országos portálok megyei részlegein. Jelenleg sok helyre keresnek éttermi felszolgálók, illetve sofőrt is. ITT érheti el az oldalunkon hirdetett állásajánlatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában