LUKÁCSHÁZA megújul

2017.11.26. 19:44

Megújult a Kiscsömötei és a Kőszegi utca Lukácsházán

Tovább fejlődik Lukácsháza, állami támogatásból és a falu saját forrásaiból szépült meg két utca is a településen.

Cseszkó Tamás

Virág János polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő és a lukácsházi képviselő-testület tagjai a felújított járdák átadásán Fotó: Ohr Tibor

 

Virág János polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő és a lukácsházi képviselő-testület tagjai a felújított járdák átadásán
Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő Virág János polgármesterrel, és a helyi képviselő-testület tagjaival tekintette át a nemrég megvalósult fejlesztéseket Lukácsházán. Ismét volt ok az örömre, hiszen mintegy 29 millió forint forrás felhasználásával újulhatott meg a Kiscsömötei utca teljes járdaszakasza. Itt a csapadékvíz-elvezetési problémákat is sikerült orvosolni. A kapott támogatásból jutott a Kőszegi utca egy részének járdafelújítására is. Virág János elmondta, 20 millió forintot nyert Lukácsháza az adósságkonszolidációból kimaradt települések páyázatán, további mintegy 9 millió forint önerőt pedig az önkormányzat biztosított.

- Észak-Vas megye fejlődéséért dolgozunk, ennek bizonyítéka a mostani beruházások átadásai is – emelte ki Ágh Péter, Lukácsháza országgyűlési képviselője, hangsúlyozva, hogy az elmúlt időszakban volt mire büszkének lenni a faluban. – Sorra újulnak meg a településen található intézmények, és továbbra is azon dolgozunk, hogy a falu vezetésével szövetségben kihasználjuk azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően tovább épülhet Lukácsháza is – mondta az országgyűlési képviselő, aki arról is beszélt, hogy miközben Nyugat-Európában számos településén nem érzik magukat biztonságban az emberek az illegális bevándorlók miatt, Magyarország továbbra is élhető, kiegyensúlyozott ország. – Erre törekszünk itt Vas megyében is, célunk a békés építkezés – jelentette ki Ágh Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában