Jubileum

2017.11.18. 18:21

Megvan a legerősebb derkós – Jubilál Szombathely első „lakótelepi iskolája”

SZOMBATHELY A sporté volt a főszerep a Derkovits Gyula Általános Iskola jubileumi évének nyitó rendezvényén.

Pusztai Krisztina

A szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola Szombathely első, úgynevezett „lakótelepi iskolája”, ebben a tanévben ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A jubileumi évhez kapcsolódó rendezvények sora pénteken kezdődött a DerkErős (azaz a Derkovits iskola erős embere) versennyel.

– Úgy gondolom, hogy a gyerekeknek kell a legnagyobb élményt nyújtanunk ezzel a rendezvénysorozattal, ezért választottunk kezdésként egy sportos eseményt – kezdte dr. Kovács Péterné intézményvezető.

– Tizenöt tanuló teljesítette az akadálypályát, amely a tornateremből indult és a második emeleten ért véget. A folyosókon a többi diák bíztatta a versenyzőket. Az első helyezett Simon Barnabás, a második Rozner Gergő, a harmadik helyezett Palkó Bálint lett. Az ünnepélyes eredményhirdetés után pódiumbeszélgetést tartottak egykori derkós tanítványokkal, Németh Zsolt olimpikonnal, Gadó András erőemelővel és Horváth Zoltán sportriporterrel. A sportolók ma is kötődnek az intézményhez. Mindketten díjat alapítottak, amelyet évről-évre a ballagáson vehetnek át a nyolcadikos diákok. Németh Zsolt Jól tanuló, jó sportoló, Gadó András Remény-díjat adományoz az aktuális tanévben a tanulmányi eredményén legtöbbet javító ballagó diáknak. Horváth Zoltán pedig figyelemmel kíséri az iskola sporteredményeit. A pódiumbeszélgetések folytatódnak: ismert és elismert egykori tanítványokkal, akik ma is kötődnek az intézményhez, és akik az élet különböző területein (sport, újságírás, közélet, társadalmi-gazdasági élet) jelentős sikereket értek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában