Rövidek

2017.11.19. 13:00

Termelés, oltásellenes, ökocímke, véradás, jövő tűzoltói, őszi érettségi

Rövid hírek megtámadott háziorvosról és nagyszámú véradásról

Bakos Ágnes

Forrás: Magyar Állami Jelképek

Nőtt a vasi ipari termelés idén

Idén októberig 774,4 milliárd forintot tett ki a Vas megyei székhelyű ipari termelés értéke. Tavaly ugyanebben az időszakban 763,8 milliárd forint volt, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal most publikált adataiból.

Megtámadta a háziorvost

Megtiltotta a szülő a kötelező védőoltás be-adását a gyermekének, ebből lett „csetepaté” egy sárvári háziorvosi rendelőben. A szülő nekilökte az orvost a konvektornak és az ablaknak. Könnyebben megsérült a doktor. Kedden tárgyalják az esetet a Sárvári Járásbíróságon.

Vas megyei távhőcég is nyert ökocímkét

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége először adta át a minőségi védjegyet Budapesten, hat távhőszolgáltató társaság vette át a Távhő ökocímkét. Az egyik Körmend, Szentgotthárd és Vasvár önkormányzatainak szolgáltatója. Magyarországon valamivel több mint 100 cég végez távfűtés-szolgáltatást, a 656 ezer távfűtéses lakásban körülbelül másfél millió ember él.

Két nap alatt hatvanan adtak vért

Hagyományos véradónapot, ezúttal napokat tartott Szombathelyen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. Sok volt a már rendszeres véradó: két nap alatt hatvan egyenruhás (és civil ruhás rendőr) jelentkezett.

Tűzoltók lesznek, az alapot megkapták

Lezárult harminc tűzoltó alapképzése a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban. Nyolchetes oktatáson vettek részt: tanultak általános szolgálati ismereteket, jogot, idegen nyelvet, informatikát. A szakmai képzésük a fővárosban, a Katasztrófavédelem Oktatási Központjában folytatódik.

Középszintű vizsgákkal folytatják

Véget ért az őszi emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák sora, hétfőn megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik – közölte az Oktatási Hivatal. November 20. és november 24. között tartják a középszintű szóbeliket, összesen mintegy 5800 vizsgát az országban. Vas megyében kettő vizsgahelyszínt jelöltek ki az őszi érettségire: a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumot és a szombathelyi Horváth Boldizsár Szakgimnáziumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában