csodás hely

2017.11.30. 22:10

Népszerű úti cél a kőszegi térség

Nagy érdeklődés mutatkozik a kőszegi térség iránt, a külföldiek elsősorban a természetjárási lehetőségek és a kulturális élmények miatt látogatnak szívesen az Alpokaljára. 

Cseszkó Tamás

Szüret a Kőszegi-hegységben. Az Alpokalja térsége népszerű úti cél a turisták körében

Fotó: Ohr Tibor

 

Szüret a Kőszegi-hegységben. Az Alpokalja térsége népszerű úti cél a turisták körében Fotó: Ohr Tibor

A Magyar Natúrparkok Szövetségének köszönhetően Kőszeg és az Írottkő Natúrpark is részt vehetett azon a forgószínpados tárgyalássorozaton, ahol az ország legjobb aktív turisztikai célterületei és utazási irodái tárgyaltak azzal a céllal, hogy egyeztessék a következő év utazási igényeit.

A Magyar Turizmus Ügynökség szervezésében nemrég Budapesten rendeztek tárgyalássorozatot. Azon hat nemzeti park, a Magyar Natúrparkok Szövetsége, az Írottkő Natúrpark és két további natúrpark, a Magyar Lovasturizmus Szövetség, a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Falusi Turizmus Szövetség, a Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter, tizenegy utazási iroda és más desztinációk és partnerszervezetek is részt vettek. Nagy érdeklődés mutatkozott a kőszegi térség iránt, főleg a külföldieknek szánt magyarországi körutazások egyik lehetséges állomásaként, valamint a természetjárást és kulturális élményeket együttesen kínáló, akár egyhetes utazások lehetséges célpontjaként is. Felmerült a térség az őszi gasztronómiai és fesztiválhétvégék lehetséges helyszíneként, valamint különleges csoportok, például külföldi erdészek és természetvédelmi szakemberek, vagy idős, túrázó közösségek beutaztatásában, illetve a nem Bécset célzó, különleges ausztriai adventi vásárokat felkereső utazások hídfőállásaként is.

A találkozó óta megtörténtek az első visszacsatolások is, több utazási iroda is jelezte, hogy készek kidolgozni egyenként három-öt új, a térségbe irányuló utazási ajánlatot 2018-ra. Ebben nagy segítség volt, hogy a turisztikai szolgáltatóknak köszönhetően már majdnem teljes 2018-as programnaptárral tudtak a résztvevők megjelenni a fórumon.

A majdnem egy tucat tárgyalás során különlegességek is akadtak. Ilyen például a Chernel István nevét viselő országos síklaszter jelenléte is. A mostani találkozó célja az volt, hogy Kőszeget még vonzóbbá tegyék a látogatók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában