Többen

2017.11.17. 17:55

Idén is segítenek karácsony előtt

A karácsonyi segély összegén nem, de a jövedelemhatárokon emeltek idén a répcelaki képviselők. Tavaly 216-an kaptak segítséget.

Budai Dávid

A város önkormányzata már az elmúlt években is karácsonyi segélyben részesítette a városban állandó lakóhellyel rendelkező, szociálisan rászoruló 70 éven felülieket, a gyermeküket egyedül nevelő szülőket, a három vagy háromnál több gyermeket nevelő családokat. Tavaly 216 karácsonyi segélykérelem érkezett, ebből a 70 éven felüliek esetében 182 fő, gyermeküket egyedül nevelő szülők esetében 32 gyermek, valamint háromnál több gyermeket nevelő családok esetében 45 gyermek részesült karácsonyi segélyben, így összesen 1 millió 586 ezer forint támogatát kaptak a családok. A segélyek mértékét tavaly októberben emelték. A 70 éven felüliek 6 ezer, a gyermeküket egyedül nevelő szülők gyermekenként 7 ezer, a három vagy háromnál több gyermeket nevelő családok gyermekenként 6 ezer forintot kaptak.

A karácsonyi segély összege idén sem emelkedik, azonban tekintettel arra, hogy az elmúlt években a nyugdíj és a minimálbér összege is nőtt, a képviselők úgy döntöttek, megemelik a jövedelemhatárokat. Így a 70 évnél idősebb személyek esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 450 százaléka (128 250 forint) helyett 470 százalékra (133 950 forint), a gyermeküket egyedül nevelő szülők esetében az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350 százaléka (99 750 forint) helyett 400 százalékra (114 000 forint) emelkedett a jövedelemhatár. A három vagy háromnál több gyermeket nevelő családok esetében a jövedelemhatár jelenleg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350 százaléka.

Tehát egy öttagú család esetében csak azok a családok nem részesülhetnének karácsonyi segélyben, amelyeknél az összjövedelem a 498 750 forint összeget meghaladja, ezért az ő esetükben nem volt indokolt a jövedelemhatár emelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában