Rum

2017.11.17. 22:19

Elvégezték a munkájukat

Megszűnt a Rum és Térsége Víziközmű Társulat, egy hosszú, sikeres folyamat végére került pont tegnap.

Pusztai Krisztina

Tizenegy évvel ezelőtt fogott össze kilenc település: Ikervár, Meggyeskovácsi, Csempeszkopács, Zsennye, Rum, Nemeskolta, Sorkifalud, Sorkikápolna, Gyanógeregye, a térségben hiányzó víziközmű-beruházás megvalósítása volt a cél. Két ütemben, 3,5 milliárd forintból építettek szennyvízelvezető és -tisztító rendszert. Ezzel teljesítette a Rum és Térsége Víziközmű Társulat az alapító okiratában meghatározott célját. Nincs több feladat, így tegnap záró küldöttközgyűlésén határozatban rögzítette megszűnését a szervezet – és összegezték az elvégzett munkát.

Krenner Róbert kilenc település nevében köszönte meg V. Németh Zsoltnak a segítséget. Fotó: Szendi Péter

- Nagy nehézséget okozott a folyamatban, hogy hitelekből, kevés támogatással kellett elindulni – tudtuk meg Krenner Róberttől, az elszámolóbizottság elnökétől. Részletezte: – A hitel nagy részét svájci frankban vettük fel, amelynek az árfolyama felszökött, így az önkormányzatok mint kezességvállalók lehetetlen helyzetbe kerültek. Állami segítséget kellett kérni – ismertette.

Nagy segítséget kaptak a települések V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője közbenjárására. Ennek köszönhetően visszafizette a társulat a hiteleit, az összes adósságot rendezték, a szükséges igazolásokat beszedték, és a folyamat végén a hivatalos záró közgyűlésén kimondták a társulat megszűnését.

V. Németh Zsolt mellett külön köszönetet mondtak Németh Lászlónak, aki Rum korábbi polgármestereként az első lépéseket megtette.

A térség országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta: reméli, hogy a lakosok alacsony szolgáltatási díjakkal, sokáig élvezhetik ezt a komfortot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában