jótékonyság

2017.11.02. 08:05

Sporttal tesznek az árva, mentett kutyákért Sárváron

SÁRVÁR Nemrég debütált a Fitt-eb-ért jótékonysági sportnap, senki nem érkezett üres kézzel a rendezvényre.

Pusztai Krisztina

Lovász Adrienn szervező és Minárcsik Sándor, a Sárvár és Keme- nesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány elnöke az adományok között Fotó: Török Eszter

Első alkalommal rendezték meg Sárváron a közelmúltban a Fitt-eb-ért jótékonysági sportnapot. A programot Lovász Adrienn aerobic-, fitnesz- és jógaoktató, napközis tanító hívta életre sportoktatók és edzőtársak, kollégák segítségével. A tárgyadományokkal a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítványt támogatták.

Lovász Adrienn szervező és Minárcsik Sándor, a Sárvár és Keme-
nesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány elnöke az adományok között
Fotó: Török Eszter

A sportnap egy jótékonysági rajzpályázattal is összefonódott. A meghirdetett pályázatra gyermekrajzokat vártak „Felelős vagyok érted” témában. Majdnem negyven alkotás érkezett. Az eredetileg tervezett hét munka helyett 14-et jutalmaztak. A résztvevők előadást is hallhattak a felelős állattartásról, állatmentésről. Az előadó Minárcsik Sándor volt, a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány vezetője, aki magával vitte Lili kutyát - az eb azonnal elbűvölt mindenkit. A jelenlévők betekintést nyerhettek egy kutyamentő életébe és egy menhely mindennapjaiba. Hallhattak a viszontagságokról, nehézségekről is, de hasznos válaszokat, tippeket is kaptak az örökbefogadással és a kutyaneveléssel kapcsolatban. A mozogni vágyók pedig rengeteg mozgásforma közül választhattak: Trx, Physio köredzés, alakformálás, Kangoo, World Jump, jóga, pilates. A napot egy rúdfitnesz-bemutató zárta. Csaknem 150 látogató volt, és senki nem érkezett üres kézzel: kutyatáppal, kutyakonzervvel, kötszerrel, fertőtlenítő- és takarítószerekkel, takarókkal, pórázokkal, nyakörvekkel, etetőtálakkal telt meg az alapítvány autója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában