A vasút nem ereszt

2017.11.21. 17:31

A szakszervezet nyugdíjasainak kemenesaljai közgyűlése

CELLDÖMÖLK Kemenes-alja központja tartja a vasutas hagyományokat: Celldömölkön rendezte meg éves közgyűlését a Vasutasok Szakszervezetének nyugdíjas csoportja.

Ölbei Lívia

Középen Árbócz Györgyné, mellette a díszoklevéllel kitüntetett Söptei Józsefné Fotó: Polgármesteri hivatal

A Vulkán Gyógy- és Élményfürdő konferenciatermében megrendezett találkozón szó esett egyebek mellett az elmúlt egy év fontosabb eseményeiről, a nyugdíjasokat érintő változásokról, a szervezet gazdasági helyzetéről. A közgyűlésre nemcsak Celldömölkről, hanem a környékbeli településekről is érkeztek nyugdíjas vasutasok, akik egyúttal aktív tagjai a szakszervezetnek is.

A közgyűlésen részt vett többek között Horváth Csaba, a Vasutasok Szakszervezetének szervezetpolitikai alelnöke, Németh Tamás, a VSZ szombathelyi területi képviseletének vezetője, valamint Horváth József területi képviselő. Az eseményen az egykori vasutasvárosi hagyományokat ma is számontartó önkormányzat képviseletében megjelent Fehér László polgármester és Söptei Józsefné alpolgármester.

A napirendi pontok elfogadása után a jelenlévők egyperces néma felállással emlékeztek meg a 2017-ben elhunyt tizenhárom szakszervezeti tagtársukról. Árbócz Györgyné, a Vasutas Szakszervezet nyugdíjas csoportjának elnöke tájékoztatta a tagságot az elmúlt év eseményeiről. Amint hangsúlyozta: a szakszervezetnek – érdekképviseletként – a maga eszközeivel mindent meg kell tennie azért, hogy teljesüljön a nyugdíjasok jogos elvárása: tisztességesen megélhessenek a nyugdíjukból. Azaz a nyugdíjakat „közelíteni kellene az európai uniós átlaghoz, illetve a hazai átlagkeresethez”.

Középen Árbócz Györgyné, mellette a díszoklevéllel kitüntetett Söptei Józsefné Fotó: Polgármesteri hivatal

Mindemellett a szakszervezet továbbra is kiáll a tizenharmadik havi nyugdíj visszaállítása, az egészségügyi ellátások és a gyógyszertámogatások racionalizálása mellett: „Jelenleg ugyanis a nyugdíjasokat érintő megszorítások veszélyeztetik a létbiztonságukat.”

A szakszervezeti nyugdíjas csoport elnöke kiemelte: céljaik eléréséhez nagyobb társadalmi figyelmet kell kiharcolniuk.

Árbócz Györgyné statisztikákkal igazolta a csoport erejét: a szakszervezet nyugdíjas csoportja majdnem kétszáz fővel működik, az idén hatan csatlakoztak újonnan a tagsághoz.

A Vasutasok Szakszervezete nyugdíjas csoportja a celldömölki közgyűlésen díszoklevéllel tüntette ki Söptei Józsefné alpolgármestert: a vasúttal összefüggő több évtizedes aktív munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában