Helyi közélet

2017.11.24. 20:11

Szentgotthárd: Új testvérvárosi kapcsolat született

SZENTGOTTHÁRD Testvérvárosi megállapodást írt alá tegnap a Rába-parti város és az erdélyi Szépvíz nagyközség polgármestere.

Tersztyánszky Krisztina

A mostani kapcsolatfelvétellel Szentgotthárd immár a nyolcadik tesvértelepülést tudhatja magáénak. Közülük a szlovéniai Lendvával és Izolával, valamint a németországi Walldürnnel különösen szoros az együttműködés.

A Hargita megyei magyarlakta nagyközséggel Szentgotthárd egy tervezett pályázat által került kapcsolatba. Az egymás iránti érdeklődés fennmaradt, egyebek között gotthárdi küldöttség látogatott el a Csíkszeredától 12 kilométerre levő település káposzta-fesztiváljára.

Huszár Gábor és Ferencz Tibor polgármesterek írták alá a testvérvárosi megállapodást Fotó: Horváth R. László

A testvérvárosi dokumentumot Ferencz Tibor, Szépvíz község és Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere látta el kézjegyével. A hargitai delegáció vezetője meghatottan szólt: – Szent László állama ma szétszaggatva éli meg mindennapjait. De ez az aláírás közelebb hozza egymáshoz a Kárpát- medencében élőket.

A megállapodás értelmében a két település segíti a nemzeti azonosságtudat megerősítését, törekszik egymás kulturális örökségének megismerésére, találkozókat szervez és elősegíti a civil szervezetek együttműködését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában