Bajtársakra emlékeztek

2017.11.21. 10:03

Szent mise a szolgálat közben elhunytakért

Megemlékező ünnepi szentmisét tartottak szombaton délután a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban azokért a bajtársakért, akik szolgálatuk teljesítése közben vesztették életüket.

Tizedik alkalommal szervezte meg a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület azt a szentmisét, amit a szolgálatteljesítés közben elhunyt katonákra, rendőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtásban dolgozókra, mentőkre, pénzügyőrökre, volt határőrökre, tűzoltókra és hozzátartozóikra való megemlékezés jegyében tartottak Szombathelyen. Az ünnepi megemlékezést a rendvédelmi szervek és az egyesületek zászlóinak bevonulása előzte meg. Beszédet mondott Lasch Béla nyugállományú alezredes, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület elnöke. A szombati szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök celebrálta – olvasható a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A megemlékezésen részt vett Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Seper András tűzoltó ezredes igazgató-helyettes, a szolgálatban lévő tűzoltó állomány, Török János büntetés-végrehajtás ezredes, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnok-helyettese, Bozsóki Attila alezredes, az Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnok-helyettese, Lasch Béla nyugállományú alezredes, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület elnöke, valamint a katonák, rendőrök, határőrök, büntetés-végrehajtás dolgozók, mentők, pénzügyőrök megjelent képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában