Megérdemelt elismerés

2017.11.13. 21:41

Akiknek a segítés a hivatásuk

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz tartozó Vas megyei intézményekben dolgozó szakemberek vehettek át elismeréseket tegnap a megyeháza dísztermében a szociális és gyermekvédelmi területen nyújtott odaadó, példa-mutató és kiváló szakmai munkájukért.

Tóth Kata

Dr. Puskás Tivadar a Sajtoskálon tevékenykedő Némethné Simon Krisztinának gratulál az elismeréshez. Fotó: Nagy Jácint

Popovicsné dr. Tisza Editnek, a Vas Megyei Kormányhivatal igazgatójának köszöntője után Majthényi László megyei közgyűlési elnök kívánt a kitüntetetteknek munkájukhoz minél jobb körülményeket. Dr. Puskás Tivadar polgármester hangsúlyozta: egy közösség erejét legjobban az mutatja meg, hogyan bánik a rászorulókkal. Városunk kétezer éves fennmaradását talán az is elősegítette, hogy Szombathely számára Szent Márton óta mindig fontos volt a segítés. Köszönetét fejezte ki azoknak a dolgozóknak, akik a segítést, az elesettek szolgálatát választották hivatásukként, és akiket minden évben ezen a napon ismer el a közösség.

Dr. Puskás Tivadar a Sajtoskálon tevékenykedő Némethné Simon Krisztinának gratulál az elismeréshez. Fotó: Nagy Jácint

Elsőként azt a két szakembert köszöntötték, akik korábban, Budapesten vettek át rangos elismerést. Dr. Lazáry Györgyné a Szent Kristóf a Gyermekekért díjat érdemelte ki a családon belüli erőszak ellen tett erőfeszítéseiért. Pados Zsolt, a Vas Megyei TEGYESZ igazgatója a gyermekvédelmi törvény huszadik évfordulója alkalmából részesült szakmai plakettben.

 

A továbbiakban az egyes intézmények vezetői adták át az elismeréseket. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Gyermekvédelmi Ellátásért Díját Pados Zsoltné, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatának szakpszichológusa kapta. A főigazgatóság Szociális Ellátásért-díját Tóth Lászlóné, a Vas Megyei Szakosított Otthon ápolója, Polgár Lajos, a Szentgotthárdi Szakosított Otthon karbantartója, Gyócsi Attiláné, a Vas Megyei Egyesített Szociális Intézmény ápolója, Túri Marietta, a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény dolgozója, valamint Ámon Anita, a főigazgatóság megyei kirendeltségének pénzügyi ügyintézője vehette át. Főigazgatói dicséretben részesült Törökné Dankó Ilona és Szivák Mónika, a megyei kirendeltség dolgozói, Némethné Simon Krisztina, az acsádi intézmény foglalkoztatás-szervezője, valamint Tóthné Bedi Anikó a Szombathelyen lévő Szakosított Szociális Intézményből és Horváth Józsefné az Ivánci Szakosított Otthonból. A Szentgotthárdi Szakosított Otthon ápolója, Bartakovics Attiláné a főigazgatóság Életmentő díjában részesült. A Szociális és Gyermekvédelmi Ellátás Segítéséért-díjat a Savaria Lions Klub nevében Zsámboki Árpád vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában