Szombathely

2017.11.13. 09:30

Mindent a lelki gazdagságért

A vallás és a gazdaság összefonódásáról, valamint a jelenkor problémáiról tartott előadást a Magyar Bankszövetség főtitkára.

Pogács Mónika

Fotós: sdf

A Szombathelyi Református Egyházközség Szenczi Molnár Albert Köre és a Berzsenyi Dániel Könyvtár közös szervezésében, a reformáció jubileumi éve alkalmából tartott előadást dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára, akinek beszélgetőtársa Jakab Bálint református lelkész volt.

A történelmi áttekintés után a jelenkor társadalmi problémáit is feszegette dr. Kovács Levente Fotó: Nagy Jácint

A rendezvényen igazán tartalmas és szövevényes témákat boncolgatott a szakértő. Éppen azért nem meglepő, hogy A gazdaság és etika – egy teológusból lett bankár szemével című előadásra rengetegen érkeztek, hiszen Kovács Levente nemcsak a pénzügyi, hanem a vallási területen is otthonosan mozog. Rövid köszöntő és bemutatkozást követően közös imádkozásra szólította a megjelenteket a református lelkész. Azután a vallás és a gazdaság történelmébe kaphattunk betekintés. Sokkolóan hatott a hallgatóságra az a tény, amelyre világunk épül: a földi javak több mint 50 százaléka a lakosság 1 százalékának a kezében összpontosul. Szó esett a megtakarításokról is. Az anyagi biztonság miatt, hajlamosabbak az emberek a pazarlásra. Az e-lőadáson kiderült az is, hogy a 21. században olyan etikai kihívásokkal kell szembenéznünk, mint az eladósodás, klónozás, népvándorlás és a környezetvédelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!