Megyei

2017.11.17. 22:27

Börtönről, klímáról is szó volt pénteken

A szombathelyi Szent Márton Tervvel, a fogvatartottak foglalkoztatásával, a Területi és Településfejlesztési Operatív Programmal és a megye klímastratégiájával is foglalkozott tegnapi ülésén Vas megye közgyűlése.

SZMK

Szombathelyen a Szent Márton Terv keretében mintegy 20 milliárd forint értékű beruházás valósul meg, ennek részleteiről dr. Puskás Tivadar polgármester tájékoztatta pénteken délelőtt a megyei közgyűlés tagjait. A három ütemben megvalósuló prog-ram első szakasza hamarosan lezárul: befejezéséhez közeledik a Berzsenyi tér, valamint a Szent Márton-templom előtti terület fejlesztése.

Ezt követően a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézet parancsnoka számolt be a fogvatartottak foglalkoztatásáról. Dömény Sándor elmondta: azt tervezik, hogy az idén nyolcszorosára emelik a munkát végzők számát. Az év végén már csaknem nyolcszáz fogvatartott dolgozik majd, ami azt jelenti, hogy a munkára kötelezhetők túlnyomó részét foglalkoztatják.

A közgyűlés áttekintette a Területi és Településfejlesztési Operatív Program projektjeinek megvalósulását. A meghirdetett pályázati felhívások már csaknem mindegyikére vonatkozóan megszülettek a támogató döntések. A megyében megvalósuló nyertes projektek közül 49 beruházás esetében a Vas Megyei Önkormányzat, illetve hivatala látja el a projektmenedzsmenti feladatokat. Ezekkel kapcsolatos tapasztalat, hogy az előkészítés és a támogatói döntés megszületése közötti időszakban a kivitelezési költségek egyes projekteknél 20-30 százalékkal is emelkedtek. Az eddig feltárt többlet-igények összege meghaladja az 1,8 milliárd forintot, ám ez az összeg várhatóan jelentősen emelkedni fog.

A testület foglalkozott még a megye klímastratégiájával, és megalkotta a népszavazás kezdeményezéséről szóló rendeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában