zaklatás

2017.11.09. 18:42

Vas megyei szál a legújabb zaklatási ügyben?

Vas megyei vonatkozása lehet a legfrissebb zaklatási ügynek, információink szerint az abúzussal megvádolt világhírű orgonaművész egy őrségi faluban zaklatta áldozatát. 

Cseszkó Tamás

Fotó: Pixabay

A Hit Rádiónak nyilatkozott először az a negyvenes éveiben járó családapa, akit állítása szerint évtizedekkel ezelőtt zaklatott egy világhírű, több elismeréssel is kitüntetett orgonaművész. Az elmúlt hetekben világszerte kirobbant botrányok nyomán törtek fel újra az emlékek az édesapában, akit egy azonos nemű személy környékezett meg. Mindez évtizedekkel ezelőtt történt, a férfi tinédzser éveiben, amikor – mint mondja – még képtelen volt kezelni azt a traumát, amely érte. A félelem miatt pedig fel sem merült benne, hogy akár még a szüleivel is beszéljen döbbenetes élményéről.

Az eset akkor történt, amikor a híres orgonaművész koncertet adott egy vidéki városban. A kezdő zenész fiú 15 évesen lehetőséget kapott egy közös fellépésre a művésszel. A fellépés jól sikerült, olyannyira, hogy a világhírű zenész másnap újra felkérte egy közös haknira. Ekkor merült fel az is, hogy ha már úgyis holnap lesz a koncert, maradjanak közös szálláson éjszakára. A férfi felidézte, hogy az este további részében kettesben beszélgettek. Az orgonaművész a beszélgetés alatt, több ízben is szexuális ajánlatot tett neki. Bár ő ezeket elutasította, a diskurzus éjszakába nyúlóan folytatódott, miközben beszélgetőpartnere folyamatosan próbálta feloldani benne a gátlásokat, hogy menjen bele a viszonyba.

Másnap a fiatal egy erdei séta során akaratlanul is szemtanúja lett egy harmadik személy, szintén férfi és az orgonista aktusának. Az édesapa a Hit Rádiónak elmondta: a történtek hatására zéró toleranciát, zsigeri ellenállást váltott ki belőle a homoszexualitás. Azzal kapcsolatban, hogy a híres művésznek voltak-e más áldozatai is, a következőket nyilatkozta: „Ezt nagyon nehéz felelősséggel kijelenteni, általánosságban lehet azt mondani, hogy vélhetően nem én voltam az első és az utolsó, akivel kapcsolatban ez eszébe jutott.”

Időközben kiderült, az esetnek vasi szálai is lehetnek, ugyanis információink szerint az említett éjszaka egy őrségi faluban történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában