jótékonyság

2017.12.19. 09:00

Adományokkal segítettek a szombathelyiek

Idén is megpróbálja szebbé varázsolni az önkormányzat a Szombathely Szent Márton városa Jóléti Alapítványon keresztül a városban élő szociálisan hátrányos helyzetben élők karácsonyát.

SZMK

Az érintettek azoknak a civil szervezeteknek a segítségével jutnak hozzá ajándékcsomagjukhoz, akik sikerrel pályáztak a Családok Karácsonya 2017-es programra.

Bár a tavalyihoz képest kevesebb civil szervezet élt a pályázat lehetőségével, a városháza földszintjén így is 680 darab ajándékcsomag sorakozott, amelyeken idén 11 szervezet osztozott. – A csomagokat igyekszünk olyan tartós élelmiszerekből összeállítani, amelyek minden családi háztartásban jól jönnek. Így van benne cukor, liszt, olaj, rizs, só, különféle tészták – tájékoztatott Hamza István, a Szombathely Szent Márton városa Jóléti Alapítvány kuratóriumi elnöke. A csomagokból nem maradhattak ki az édességek sem. Aprósütemények, szaloncukor, lekvár és kakaópor is került a táskákba.

Dr. Puskás Tivadar polgármester a karácsonyi ajándékosztáson mondott köszöntőt Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében a Szent Márton-i szemléletmód megőrzését, ápolását és továbbadását hangsúlyozta, valamint kiemelte azt is, hogy a város szociális rendszerének köszönhetően naponta biztosítanak ételt a rászorulóknak. – Naponta 5200 adag ételt osztunk ki mindenkinek, aki igényli. Az ebéd mellett vannak háromezren, akik reggelit és vacsorát is kapnak – ismertette a polgármester.

A támogatási szerződések aláírását követően valamennyi civil szervezet megkapta ajándékcsomagjait, amelyeket aztán autóba pakoltak, és útnak indítottak a rászoruló családok felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában