Kalács és meleg kakaó

2017.12.05. 08:00

Bábjáték is járt az ajándék mellé Szombathelyen

Mintegy félezer gyermek részesült a közgyűlés Oktatási és Szociális Bizottsága által megszavazott másfél milliós ünnepi ajándékozási keretből. A tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat tegnap az Agora MMIK-ban vehették át az érintettek. 

Tersztyánszky Krisztina

A színhely nem volt véletlen: az ajándékcsomag mellé a Mesebolt Bábszínház Ludas Matyi című előadását kapták a gyerekek, akik szüleikkel, nagyszüleikkel együtt zsúfolásig megtöltötték a nézőteret. Jónéhány család karonülő babával érkezett, amiről a ruhatárnál „parkírozó” babakocsik sora is árulkodott. A nagyobbacskák délután kézművesfoglalkozáson is részt vettek.

A legbátrabbak fölmentek a színpadra és éneklésükkel becsalogatták a Mikulást. Fotó: Hornyák Emőke

A színházteremben dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte a megjelenteket, egy gyakorló nagypapa közvetlenségével oldva fel a gyerekek elfogódottságát. Emlékeztetett, hogy a színpadra lépő társulat nemrég az ország legjobb bábszínházának járó Üveghegy-díjat vehette át. A nagy zsivajgással kísért előadás után Koczka Tibor alpolgármester állt színpadra, hogy jelképesen hét családnak átadja az ajándékot. Időközben megérkezett a Mikulás is, aki játékkal, közös énekléssel szórakoztatta az aprónépet, amíg a többi szülő a ruhatárnál átvette a csomagokat.

A program végén a gyermekeket az előtérben kalács és meleg kakaó várta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában