Mozduljun-kám!

2017.12.04. 15:46

Betekintést kaphattak a csokoládé titkaiba

Vasárnap délután még Betlehemet építettek a kámi faluközpontban a Mozduljunkám Egyesület tagjai, estére pedig „édes előadást” szerveztek a falubelieknek a Művelődési Házban.

Pogács Mónika

Erős György tartott előadást a csokoládé történetéről és az édesség készítésének kézműves módjairól. Fotó: Vincze Kornél

 

Erős György tartott előadást a csokoládé történetéről és az édesség készítésének kézműves módjairól. Fotó: Vincze Kornél

A csokoládéról Erős György, Ispánkon élő kézműves csokoládékészítő beszélt. A szakember a többi közt elmondta: Amerikában az aztékok már jóval az európai hódítók előtt itták a csokoládét, amit az 1600-as években kezdték fogyasztani Európában. A történelem mellett a csokoládékészítés fázisairól is beszélt az előadó, majd kóstolót tartott. A Mozduljunkám Egyesületnek nem ez volt az idei utolsó programja. Vasárnap a vörsi betlehemet nézik meg közösen, az évet pedig szabadtéri falukarácsonnyal zárják december 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában