jótékonyság

2017.12.19. 07:00

Csaknem negyedmillió forintot gyűjtöttünk fotósaink képeivel

SZOMBATHELY Licitálni lehetett fotóriportereink képeire tegnap, amit többen meg is tettek. Végül összesen 245 ezer forint gyűlt össze a képek eladásából és az elárverezett fotókból.

Budai Dávid

A Vas Népe munkatársainak képeiből nyílt kiállítás december 1-jén az Atrium Family Centerben. Szerkesztőségünk három fotóriportere, Szendi Péter, Unger Tamás és Nagy Jácint 15-15 képet állított ki, amelyek közül kilencre tegnap délután lehetett licitálni. Végül öt kép kelt el, volt amelyikért 45 ezer forintot fizettek. Mivel az induló ár 10 ezer forint volt és 5 ezer forintos volt a licitlépcső, jól látszik, hogy egy-egy képért nagy harcok folytak.

Képviselőik útján vett képet dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő és V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő is. Az Atrium Family Center nevében Farkas Richárd centermenedzser is licitált, sőt többen vettek képet szerkesztőségünkből is. Jó páran voltak olyanok, akik eljöttek a már megvásárolt fix áras képekért, így például a Nagy Lajos Gimnázium 10/D osztályának néhány képviselője és osztályfőnökük, Boros András is. A kiállított képek közül több olyan is volt, amit most a licitálás előtt néztek ki maguknak a vásárlók. A 11 éves Szatmáry Máté is éppen így tett, ő édesapjával érkezett a kiállításra. Máténak anyukája hívta fel a figyelmét arra, hogy most lehetősége van a szobája falára választani egy szuper képet, úgy, hogy ezzel ráadásul még jót is tesz. Máté miután végignézte az összes képet, tudta, hogy a befutó Szendi Péter Fészek című alkotása lesz. Mátét – mint megtudtuk – a kopasz fa ágain átszűrődő fény és az így láthatóvá váló fészek fogta meg. Az aukcióra Andrist is elhozta édesanyja, Vigh Andrea, aki az árverés végén könnyek között köszönte meg a licitálók és a vásárlók nagylelkűségét, fotóriportereink felajánlását. Mint elmondta, még soha nem kaptak annyi szeretetet, mint amennyit az elmúlt másfél hónapban az olvasóktól és a felajánlóktól.

Az árverezésből és a fix áras eladásokból befolyó mintegy 245 ezer forintos bevétel Andriskáé lesz. Mint ismert, idén is elindítottuk év végi jótékonysági akciónkat. A 7Mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködve ezúttal a halmozottan sérült, 11 éves szombathelyi kisfiúnak, Kozma Andrisnak és az őt egyedül nevelő édesanyjának, Andreának szeretnénk szebbé és könnyebbé tenni a karácsonyát. A gyűjtési akció három fronton indult meg. Az első volt Szabó Tibor november 5-ei jótékonysági koncertje a Bartók Teremben, ezt követte az Andris részére nyitott számla, amelyre azóta is folyamatosan érkeznek olvasóinktól a felajánlások, a harmadik pedig a fotóriportereink képeinek eladásából befolyt összeg. A beérkezett adományokat összesítjük és még karácsony előtt, személyesen juttatjuk el Andriséknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában