veszélyeztetett terhes

2017.12.26. 08:00

Egyszerre két babára vár, türelemmel viseli

Kórházban is történnek emberi, sőt angyali gesztusok, ha a sorstársak közel kerülnek egymáshoz. Kirizsi Attiláné Anikónak otthagyta a társa a tévéjét, amikor hazament, amíg bent lesz, filmekkel színesítheti a várakozási időt.

Merklin Tímea

Kirizsi Attiláné Anikó ikreket vár: Lénát és Mátét. Otthon meg őt várja férje és gyerekei: Maja (4), Ábel (2). Tegnap még nem tudta, hogy hazamehet-e karácsonyra, de ha nem, az se baj, akkor bejönnek hozzá

A Markusovszky kórház terhespatológiáján jelenleg 15 veszélyeztetett terhes van. Akár hónapokat töltenek az osztályon, figyelemmel kell kísérni a várandósságot, és természetesen eleget kell pihenni.

Anikó nyolc hete itt van, ikreket vár, a 32 hetes magzatoknak már neve is van: Léna és Máté. Megrövidült a méhnyak, kinyílt a méhszáj, állni nem szabad, leginkább feküdni kell. A szobában nincs tévé, csak a társalgóban kint, ahol ülni kellene, az sem tesz jót. Szobatársával, aki itt hagyta neki a tévéjét, három hétig voltak együtt. Ennyi támogatást tudott még adni. A tévét Anikó akkor viszi magával és adja vissza, ha ő is megszül.

Kirizsi Attiláné Anikó ikreket vár: Lénát és Mátét. Otthon meg őt várja férje és gyerekei: Maja (4), Ábel (2). Tegnap még nem tudta, hogy hazamehet-e karácsonyra, de ha nem, az se baj, akkor bejönnek hozzá. Fotó: Nagy Jácint

 

Azt mondja, elég nehéz úgy itt lenni, hogy otthon van másik két pici: Maja 4, Ábel 2 éves. Most a férje és a gyerekek a bátyjáéknál vannak, nekik három gyerekük van. A testvére felesége látja el a két családot. Anikó férje mindennap jön látogatni, gyakran hozza a gyerekeket is.

Megtudjuk: az ikerterhesség nehezebb, mint az előző kettő volt, de megéri. Az anyuka igyekszik januárig „bent tartani” a babákat, hogy elég érettek legyenek megszületni. Addig a fő program a szívhanghallgatás, az ultrahang. Anikó azt mondja, nagyon jó érzés az ikreket látni, hallani.

Esténként megy a tévé a szobában, négyen nézhetik fekve az ágyból. Ez is ajándék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában