Épül már a bölcsi

2017.12.12. 20:12

A játékokat a sárvári bölcsődések karácsonyi ajándékként kapják

A városban folyamatosan indulnak az európai uniós pályázati támogatással megvalósuló beruházások. A bölcsődében kivitelezői egyeztetést tartottak a munkálatok kezdetekor.

Pajor András

A rossz szigetelésű ablakokat is kicserélik a Cseperedő Bölcsődében Fotó: Pajor András

 

A rossz szigetelésű ablakokat is kicserélik a Cseperedő Bölcsődében Fotó: Pajor András

A sárvári Cseperedő Bölcsődéhez már az építőanyagokat szállítják: elkezdődött a Társadalmi Operatív Programon nyertes pályázat kivitelezési szakasza. 144 millió forintba kerülnek a munkálatok, amíg zajlanak, addig is zavartalanul fogadja a kicsiket a bölcsőde, mert a felújítást az épületen több szakaszban végzik el. A szervezés részleteit beszélték meg a bölcsőde épületében tartott kivitelezői egyeztetésen.

Kondora István polgármester napjában többször jár egyik helyszínről a másikra, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszolja, segítse az építők munkáját.

- A bölcsőde és a gondozási központ felújítása nagyjából egy hullámban zajlik, így innen oda megyek tovább – mondta, hozzátéve, hogy a csapadékvíz-elvezetésben érintett utcák kivitelezési feladatai is napi munkát adnak a szakembereknek és a döntéshozóknak.

A felújításban érintett csaknem nyolcszáz négyzetméter alapterületű épületszerkezetnél kicserélik a rossz légzárású nyílászárókat, a külső falak legalább 15 centiméteres, míg a lapos tető legkevesebb húsz centiméter vastag hőszigetelését. Fűtéskorszerűsítés címén pedig keringetőszivattyút építenek be, termosztatikus szabályozószelepekkel.

- Több intézmény esetében sikerült már a lapos tetőt sátortetőre cserélni, lehet, hogy egy későbbi időpontban a bölcsődénél is sor kerülhet majd erre – tette hozzá Kondora István.

A néhány fokos mínuszok nem befolyásolják a külső hőszigetelési munkálatokat. A kisgyerekek azonban az új játékelemeknek örülnek majd legjobban, hiszen a szakmai egyeztetésen kiderült, hogy azok telepítését előrehozzák, így az lesz majd a bölcsisek egyik karácsonyi ajándéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában