Górcső

2017.12.04. 15:52

Három gondozó, 29 ellátott

A Szociális és Gyermekjóléti Központ munkáját vették górcső alá a képviselők a legutóbbi testületi ülésen.

Pogács Mónika

- Én nem látok semmi rést a szociális hálón, a szociális szakemberek jól végzik a munkájukat – jegyezte meg a beszámoló alapján Tóth Balázs polgármester. Ellentmondásnak tűnik: akkor látszik, hogy milyen komoly munka hárul a szociális szakemberekre, ha probléma adódik egy-egy feladat ellátatlanságából. Országosan példákat mindenki ismer hasonlóra, ami szerencsére Vasvárra és a Hegyhátra nem jellemző.

- Nem lehet egyszerű az időseket gondozni, nagyon nagy felelősség és pszichikai teher – hangsúlyozta Gergye Rezső képviselő is, aki szintén a szakmában dolgozók iránti nagyrabecsülését fogalmazta meg. Vasváron a házi segítségnyújtást három gondozó látja el. Jelenleg 29 idős veszi igénybe a szolgáltatást, várakozó nincs. Az év elején még 35-en igényelték a szolgáltatást – hangzott el képviselői felvetésben, Borbás Imréné intézményvezető válasza az volt: néhányan szociális otthonba költöztek, több igénylő pedig elhunyt. A statisztika azt mutatja: egyre több a nyolcvan év feletti a házi segítségnyújtást igénybe vevők között, akik gyakran választják állapotuk romlásával a bentlakásra módot adó szociális otthoni ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában