Körkép

2017.12.20. 15:11

Háromszáz milliárd forint felett költöttünk

Több pénzt hagytunk a boltokban a nyár második felében és az ősz első hónapjában, mint a megelőző negyedévekben. Először kúszott 300 milliárd forint fölé a negyedévi elköltött összeg a régióban. Most közölte az összesítést a Központi Statisztikai Hivatal.

Bakos Ágnes

 

A Nyugat-Dunántúlon – vagyis Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében – együtt 305,9 milliárd forintot tett ki a kiskereskedelmi üzletek forgalma az idei harmadik negyedévben – olvasható a friss összesítésben. Nem volt ilyen mértékű a negyedéves költés a régióban az elmúlt években. Az előző negyedévben (vagyis áprilisban, májusban és júniusban) 285,8 milliárd forintot hagytunk a boltokban, az év első három hónapjában pedig 241,7 milliárdot. Éves összevetésben is markáns emelkedés látszik: tavaly ugyanebben az időszakban 285,2 milliárd, tavalyelőtt ugyanekkor pedig 272 milliárd forint volt a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában