Új oktatólaborban tanulhatnak

2017.12.12. 17:26

A hatékony képzés feltételei a modern eszközök, berendezések a Savariában

Új elektronika-robotika oktatólaborban tanulhatnak a savariás diákok. A szakképzés területén kiemelten fontos követelmény a folyamatos korszerűsítés, a minél hatékonyabb oktatás feltételei a modern eszközök, berendezések, laborok. Ezeknek köszönhetően a végzett szakemberek valóban a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő ismeretekkel rendelkezhetnek.

VN

Ments Szilárd, Zergi Dániel, Szajkovics Patrik, Fejes Bálint, Csihar Erik, Ambrus Patrik savariás tanulók az új laborban Fotó: Láng Péter

 

Ments Szilárd, Zergi Dániel, Szajkovics Patrik, Fejes Bálint, Csihar Erik, Ambrus Patrik savariás tanulók az új laborban Fotó: Láng Péter

Céges támogatással újult meg a Savaria Szakgimnáziumban nemrég átadott elektronika-robotika oktatólabor. Sümegi Tamás, az intézmény igazgatója beszédében kiemelte, hogy a korszerű szakképzésben nemcsak beszélni kell a szakmáról, hanem meg kell mutatni, kézbe kell vetetni az eszközöket, és ténylegesen gyakoroltatni kell a szakmát. Önmagukban azonban a szemléltetés és maguk az eszközök sem vezetnek célhoz: az érdeklődés felkeltése talán az egyik legfontosabb feladat az oktatási folyamatban. Éppen ezért a laborhoz kapcsolódóan működik egy szakkör is, amelyben az intézmény tanulói és pályaorientációs jelleggel általános iskolai diákok juthatnak el működő elektronikai szerkezetek készítéséig. Ezt érdekes feladatokon keresztül tehetik meg, közben magas szinten sajátíthatják el az elektronikát, a robotikát – emelte ki az igazgató. A Schubert József és Tóth József által vezetett szakkör komoly hazai és nemzetközi versenyeredményeket ért el konstrukciós és robotika területen.

Az ünnepélyes megnyitón megjelent Pákozdi Gábor, a támogató iQor cég igazgatója és Katavics Zsolt, a cég oktatási, fejlesztési vezetője is, az ELTE-SEK képviseletében dr. Nemes József egyetemi docens, az iskola egykori diákja, rajta kívül Cseri József, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, aki szintén a Savariában tanult, ma az intézmény tiszteletbeli tanára.

Az ünnepség zárásaként a high tech elektronikai cég képviselője ajándékot adott át az iskola kollégiumának: a fiatalok megkapták a hőn áhított csocsóasztalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában