évértékelő

2017.12.29. 13:30

Huber László: „Kőszeg élhető város, de van még feladatunk”

Számos területen történt előrelépés – mondta évértékelőjében Huber László, Kőszeg polgármestere, hozzátéve, hogy a jövőben is a település sikeréért kívánnak dolgozni.

Cseszkó Tamás

Huber László, Kőszeg polgármestere értékelte a 2017-es esztendőt Fotó: Ohr Tibor

– Gyorsan elrepült a 2017-es év – kezdte az értékelést Huber László, Kőszeg polgármestere, kiemelve, hogy az általa vezetett településen az elmúlt időszakban is számos jó dolog történt.

– Városunk gazdag történelmi örökséggel rendelkezik, kedvelt látogatóhelye a turistáknak, igazi ékszerdoboz Magyarországon – tette hozzá a polgármester. Kiemelte, hogy a KRAFT-programnak köszönhetően 2017-ben is folytatódhatott az a nagyszabású fejlesztési program, amely pontosan ezen történelmi épületek rendbetételét tűzte ki célul. Huber László arról is beszélt, hogy Kőszeg a tudományos és kulturális élet megkerülhetetlen városa lett, számos konferenciának, koncertnek, kiállításnak és színházi előadásnak ad otthont a település. – Nagy öröm volt számunkra a nyáron megrendezett Kodály-emlékünnep, ahol Gráf Zsuzsanna koordinálásával sok szép pillanatnak lehettünk tanúi, az eseményt még Kodály Zoltán özvegye, Sárika néni is megtisztelte – foglalta össze a polgármester, aki elismerően szólt a civil szervezetek munkájáról is.

Huber László szólt arról is, hogy 2017-ben számos fejlesztési forrásról született döntés, amely pozitívan érinti a kőszegieket is. Mint mondta, a Területi Operatív Program (TOP) pályázatain eredményesen szerepelt a város. – Csaknem 1 milliárd forint vissza nem térítendő fejlesztési támogatást nyertünk ezeken a pályázatokon – foglalta össze Huber László, aki köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, amiért folyamatosan dolgozik a városért. A TOP forrásaiból egyebek között a zöld városrész kialakítása projekt, a csapadékvíz-elvezetési és útfelújítás program, valamint a kerékpárúthálózat kialakítása is megvalósulhat. – Fontos szólni az intézményi fejlesztésekről is, a Jurisich Miklós Gimnázium két pályázaton is sikerrel szerepelt, így több száz millió forint áll rendelkezésre, amelynek köszönhetően megújulhat az iskola régi épülete – hangsúlyozta a település első embere, aki hozzátette: ugyancsak pályázati forrásból zajlik a Nagy László EGYMI kollégiumépületének felújítása, a helyi egyházi iskolában pedig októberben tették le az épülő új tornacsarnok alapkövét.

Huber László, Kőszeg polgármestere értékelte a 2017-es esztendőt Fotó: Ohr Tibor

 

– Büszke vagyok a kisebb beruházásokra is, tizennégy új parkolóhely épül a lakótelepen, és nemrég adtuk át a több mint 35 millió forintból megújult Temető utcát is – mondta a polgármester, aki arról is beszélt, hogy elkezdődtek a munkálatok a tűzoltóság területén.

– Hosszasan lehetne még sorolni az elért eredményeket, ám a legnagyobb öröm mégis az számomra, hogy Kőszegen összetartó közösség működik – árulta el a polgármester, példaként említve, hogy a város nagyrendezvényein, például az Ostromnapokon, Szent György napján vagy az Orsolya-napi vásáron mindig örömteli találkozások részesei lehetnek a városba látogatók. – Sok még a feladatunk, nem dőlhetünk hátra jövőre sem, ám terveink vannak annak érdekében, hogy Kőszeg továbbra is fejlődő, élhető és biztonságos város legyen – foglalta össze a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában