SZOMBATHELY

2017.12.10. 20:34

Javítóintézetbe kerülhet az egyik fiú

Elbújtak az árokban, onnan dobálták meg kövekkel az autókat a vádlottak, az egyikük javítóintézetbe kerülhet. Közben felfüggesztettet kaphat egy állatkínzó, aki ittasan bántotta a kutyáját.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Rongálással és közlekedés biztonsága elleni bűntettel is megvádolta a két fiatalt a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség. Áprilisi tréfának szánhatták a kődobálást: 2017. április 1-jén húzódtak az árokba Szombathelyen a Rohonci út mellett a Perint híd és a Sportliget közötti szakaszon. Az árokból dobálták kővel az arra érkező autókat. Két kocsi szélvédőjét találták el, az egyik autóé betört, a sofőr vészfékezve tudott csak megállni. A fiatalok elmenekültek, de hamar elfogták őket. Az egyik vádlott egy másik ügy miatt jelenleg előzetes letartóztatásban van – neki javítóintézeti nevelést rendelne el az ügyészség. Büntetlen előéletű társát próbára bocsátanák. Majd a bíróság dönt. Ahogy annak a férfinak az ügyében is, aki bántalmazta a kutyáját.

A vádirat azt írja: ittas volt, amikor családja közepes testű kutyáját „sétáltatta”. Fényes nappal ütötte, rúgta az állatot. 2016 májusában történt az eset Szombathelyen a Semmelweis utcában. Az állatot több alkalommal oldalba rúgta, a póráznál fogva rángatta, valamint a kutya fejét többször ököllel megütötte. A vizsgálat kiderítette, hogy „a vádlott általi erőszak alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza”. A vád állatkínzás, ez nem bűntett, hanem vétség. A szombathelyi ügyészség azt javasolja a bíróságnak: szabjon ki felfüggesztett szabadságvesztést az állatkínzóra és rendeljék el pártfogó felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában