Szán helyett

2017.12.04. 18:16

Kamionnal jött a Mikulás bácsi Táplánszentkeresztre

A település iskolája jó eséllyel pályázhatna a legizgalmasabb Mikulás-ünnep szervezője címre. Hétfőn ugyanis a nagyszakállú egy kamion rakterében rendezte be kuckóját, itt várta a kisiskolásokat.

Tersztyánszky Krisztina

Az Apáczai Csere János Általános Iskola szülői közössége minden évben igyekszik valami érdekes helyszínt találni a Mikulás-ünnepséghez. Volt olyan év, amikor az egyik helyi kastélyban, máskor az önkormányzati hivatalban kapták meg a gyerekek az ajándékaikat. Az idén az egyik szülő ismeretsége révén egy közeli vállalkozótól érkezett a felajánlás: legyen most a nagy találkozás helyszíne egy kamion belseje.

Mindenki kapott ajándékcsomagot, amit a kicsik rajzzal, versekkel, énekekkel háláltak meg. Fotó: Szendi Péter

A jókora jármű tizenegy óra körül állt be titokban a tűzoltószertár mellé – ekkor a gyerekek még mit sem sejtve ültek az iskolapadokban. Anyukák és apukák érkeztek sietve, hozták otthonról a csillagokat, a karácsonyfadíszeket, stilizált zsákocskákat és fényfüzéreket. A hangulatos kandalló-díszletet az önkormányzati hivatalból kérték kölcsön. Helyére került a nagy fotel és még néhány apró kellék az otthonosság kedvéért. Mire a gyerekek megérkeztek, igazi Mikulás-kuckó fogadta őket a függöny mögött.

A bejáratnál álló kedves krampuszok és rénszarvasok elsőként a 28 első osztályost tessékelték be a kuckóba. Körülzsibongták a szakállas öreget, aki a tanító nénik jóvoltából mindenkiről tudott valami szépet, vagy kevésbé szépet mondani. A gyerekek kuncogva vették tudomásul az értékelő vagy dorgáló szavakat. Végül mindenki megkapta az ajándékcsomagját, amit a kicsinyek rajzzal és versekkel, énekekkel háláltak meg. Miután ők elbúcsúztak, a többi alsó tagozatos osztály is sorban meglátogatta a karácsonyi díszbe öltözött kuckót.

Időközben az iskolaépület sem volt híján az ünnepi hangulatnak. A karácsonyi vásárban a diákok kézműves ajándékokat vásárolhattak szüleiknek, testvéreiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában