ünnep

2017.12.27. 07:00

Két falu két ünnepe püspöki áldással

Dr. Székely János megyés püspök szentelte fel a felújított ravatalozókat a két településen, sokan vettek részt a programokon.

Cseszkó Tamás

Dr. Székely János megyés püspök Ágh Péter országgyűlési képviselővel, valamint Répceszentgyörgy és Chernelházadamonya lakóival a felújított ravatalozók felszentelésén Fotó: Ohr Tibor

Egyre több szó esik Vas megyében is a méltó búcsú helyszíneinek rendbetételéről. Az elmúlt esztendőben több település fordította arra a központi forrásból kapott támogatását – és sok esetben a település saját forrását is, – hogy rendbe tegyék a temetőket, ravatalozókat, amelyeket nem kímélt az idő vasfoga az elmúlt évtizedekben. Decemberben, az ünnepi időszakban újabb két helyszín újult meg. Répceszentgyörgyön és Chernelházadamonyán is megszépült a temető környezete. A megvalósult beruházásokat dr. Székely János megyés püspök szentelte fel, a rendezvényen részt vett Ágh Péter, a két település országgyűlési képviselője is.

A meghitt ceremónián a falu lakói is szép számmal képviseltették magukat, örömmel nyugtázták, hogy immáron méltó körülmények között tudnak emlékezni azokra, akik már nem lehetnek közöttünk. Dr. Székely János megyés püspök Répceszentgyörgyön ünnepi szentmisét is celebrált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában