Mikulás-várás

2017.12.07. 19:35

A kicsik is verseltek Vasalján

Halk zene hallatszott a közösségi ház nagyterméből vasárnap délután. A gyerekek gyülekeztek, csak néhányan hiányoztak, ők betegség miatt nem mentek a közös Mikulás-várásra. A község önkormányzata nagy gondot fordít a gyermekek Mikulás-ünnepére.

Civil

A függönyt is behúzták, a színpadon a világítást is hangulatosra varázsolták, és szinte minden gyermek együtt énekelte a Mikulás-dalokat.

Nem voltak tétlenek a fiatalok: a diákok manónak öltözve segítették a Mikulás érkezését. Kérdéseket tettek fel, és helyes válasz esetén szaloncukrot osztottak. Sőt még gitárszóló is csalogatta a nagyszakállút: Horváth Dániel előadásában.

A közönségnek kellett kitalálni, milyen dalt hallottak. A gyerekek ügyesen válaszoltak, a szorgalmasabbak kis kosárnyi finomságot is be tudtak gyűjteni. Táncoltak, mókáztak, amíg egyszercsak megérkezett a Mikulás, aki a csomagok átadásakor cserébe éneklést, verseket, találós kérdéseket kért. Még a legkisebbek is mondtak verseket az anyukák segítségével.

Az ajándékozás után Oscar Wilde: A boldog herceg című mesejáték-feldolgozását láthatták a gyerekek és szerepelhettek is benne. Az előadó Varga Kata Lina volt.

Majd szép lassan mindenki távozott – valószínűleg a cipőtisztítás következett, hiszen még otthon is várták a gyerekek a Mikulást.

Gombásné Judt Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában