BEJCGYERTYÁNOS

2017.12.03. 10:00

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték

Szépkorú polgárt köszöntöttek a napokban a településen: Fritz Lászlónét.

Péntek Enikő

Ilonka néni nem mindennapi szellemi, testi energiával bír a mai napig. Fotó: Péntek Enikő

Ilonka néni 1927. november 4-én született Porpácon, házasságkötése révén került Bejcgyertyánosra. Férje elhunyt, lányával és vejével él egy háztartásban.

Fotó: Péntek Enikő

Születésnapján két lánya, veje és unokája társaságában vehette át az Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait tartalmazó, a szépkorúak jubileumi köszöntésére kiállított emléklapot.

Életútja nem volt könnyű, nagyon sokat dolgozott, kezdetben a családi gazdaságban, később az erdészet csemetekertjében, onnan ment nyugdíjba. Nyugdíjazását követően, nagy elhivatottsággal a körzeti orvos mellett vállalt munkát, ahol nemcsak takarított, hanem mindenesként vett részt az egészségügyi alapellátás feladatainak ellátásában is. Munkája elismeréseként kitüntetéssel jutalmazták.

Ilonka néni nem mindennapi szellemi, testi energiával bír a mai napig. Családja számára naponta főz, gyúrja a tésztát és aktívan tevékenykedik a veteményesben.

Ilonka néni nem mindennapi szellemi, testi energiával bír a mai napig. Fotó: Péntek Enikő

A hosszú élet titkáról faggatva elmondta, hogy mindig „siet”. Mindig talál tennivalót, csak a saját terményeikből készült élelmiszereket fogyasztja, és mozgásból sincs hiány nála. Sokat olvas, érdeklődő és tájékozott a világ dolgait illetően. Családja összetartó, két lánya, négy unokája, hét dédunokája szeretettel veszik körül, ennek is köszönhető jó egészsége. Ilonka néni felköszöntésére a következő hétvégén egész család egybegyűlt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában