Zenés csillagszóró az életmentésért

2017.12.20. 14:30

A föllobbanó a harmadik gyertyával jótékonysági koncert kezdődött

Ünnepi díszbe öltözött a belváros, Celldömölkön is elkezdődött a várakozás időszaka. Adventi gyertyagyújtással és jótékonysági koncerttel készültek a karácsonyra.

Cseszkó Tamás

Ágh Péter országgyűlési képviselő gyújtotta meg a harmadik adventi gyertyát a Szentháromság téren. Fotó: Ohr Tibor

Szombaton meggyújtották Celldömölkön is a harmadik adventi gyertyát, a helybeli gyerekek műsorát követően Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a celldömölkieket, majd Rác Dénes evangélikus és Németh Tamás református lelkészekkel lobbantotta fel az örömvasárnapot jelképező harmadik lángot.

A karácsonyi készülődés ezután is folytatódott Celldömölkön: jótékonysági koncertre invitálta a polgárokat az Együtt Celldömölk Városért Egyesület. A Karácsonyi csillagszóró címmel a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében megrendezett koncerten a Preludio Triót láthatta-hallhatta a nagyérdemű. „Minden, ami olasz.” Ez volt a mottója az estnek, amelynek alkalmából nápolyi dalok, legendás olasz slágerek csendültek fel, olasz előadóktól. Közreműködött Fabio Vagnarelli musicalénekes, Denis Biancucci zongoraművész és az együttes zenei vezetője, valamint Gentjan Llukaci hegedművész.

Ágh Péter országgyűlési képviselő gyújtotta meg a harmadik adventi gyertyát a Szentháromság téren. Fotó: Ohr Tibor

Köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke. A szervezők a jótékonysági koncert bevételét a celli mentőállomásnak ajánlották fel, egészen pontosan két életmentő pont kialakítására a városban. Az összegyűlt pénzadományt Fehér László, Celldömölk polgármestere és Marics Sándorné, az Együtt Celldömölkért Egyesület elnöke adta át Kovács Ferenc korábbi megyei elnöknek és dr. Lórántfy Máriának, a Nyugat-Dunántúl regionális orvosigazgatójának.

Köszöntőt mondott Fehér László, valamint Söptei Józsefné alpolgármester. Az életmentő pontok mielőbbi kialakításának elősegítésén túl egy mozgássérült kislányt is támogattak a koncert résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában