Dallal, tánccal a fények ünnepén

2017.12.15. 21:47

Koczka Tibor alpolgármester gyújtotta meg a hanukiát pénteken este

A hideg ellenére vidám este várta a vendégeket a hanukán, azaz a fények ünnepén, ahol a kulturális műsor mellett finom ételekkel kedveskedtek a vendégeknek.

Cseszkó Tamás

Ezúttal Koczka Tibor alpolgármester gyújtotta meg a gyertyákat a Zrínyi utcai Zsidó Kultúra Házának udvarán Fotó: Unger Tamás

 

 

Ahogy már évről évre megszokhattuk, a Szombathelyi Zsidó Hitközség Márkus Sándor vezetésével decemberben meghívja a város polgárait, hogy együtt ünnepeljék a zsidók egyik legszebb ünnepét, a hanukát. Az ókori történet szerint Isten csodával határos módon szabadította meg a népét az ellenségtől és attól az uralkodótól, aki a szent templomot megszentségtelenítette. Feljegyezték, hogy több napig nem fogyott ki az olaj a gyertyatartóból, azaz a hanukiából, innen a hanuka elnevezés.

Ezúttal Koczka Tibor alpolgármester gyújtotta meg a gyertyákat a Zrínyi utcai Zsidó Kultúra Házának udvarán Fotó: Unger Tamás

A műsorban ezúttal is a szombathelyi Hit Gyülekezete tagjai működtek közre. A két szervezet között kiváló a kapcsolat. – Szeretjük Izraelt, szeretjük a zsidó barátainkat, hiszen több az, ami összeköt, mint ami elválaszt – hangsúlyozta Czubor Ferenc, a helyi gyülekezet vezetője. – Márkus Sándor elnök urat és a közösségét idősebb testvéreinknek tekintjük, régóta szolgáljuk az Örökkévalót együtt – hangoztatta a vezető.

A rendezvényen részt vett Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere, aki – a város nevében immár hagyományosan – meggyújtotta a gyertyákat. Az eseményen egyébként felcsendült egy dal is a Hit Gyülekezete kórusának előadásában. A dalból hamarosan videóklip is készül: meghallgathatjuk újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában