Karácsonyi flashmob

2017.12.21. 11:30

Meglepetés! Dallal és tánccal szereztek örömet a járókelőknek

A Derkovits iskola tanulói regöléssel és énekléssel lepték meg a járókelőket az Órásháznál tegnap délután.

Csizmadia Anna

A gyerekek több, mint másfél hónapja készültek a villámcsődületre. Heti egy alkalommal gyakorolták a koreográfiát tanáraikkal.

A regös táncot Horváth Zoltán néptáncoktató tanította be a diákoknak. Három kisebb csoportban adták elő a regös táncot, a gyerekek erősen tartották társaikat, miközben azok akrobatikus mozdulatokkal ugrottak fel a botokra.

Majd egy pillanat alatt alakultak át táncosokból énekesekké, és előadták a Karácsonyi álom című dalt Molnár Virág énektanár irányításával.

Pataki András, Fodor Kevin és Horváth Zoltán néptáncoktató a regölés közben. Fotó: Unger Tamás

Az ötven éves Derkovits Gyula Általános Iskola idén több programot is szervezett, amivel bemutatták intézményüket. Ezekkel a eseményekkel szerették volna megszólítani a leendő kisdiákokat és szüleiket. Ez a flashmob is ennek a programsorozatnak a része volt.

Hetente egyszer járnak néptáncra, amin az utóbbi időben ezt a koreográfiát tanulták.

A tizenöt perces mutatványuk után a gyerekek körbejártak, és karamellás szaloncukorral kínálták a szemlélődőket. A édesség mellé karácsonyi jókívánságok is jártak. Végül pedig ők részesültek jutalomban, mikor pár felsős diák az emeletről szórta rájuk a szaloncukrot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában