MEGYEI Mikulás-KÖRKÉP

2017.12.06. 20:56

Műhelybe, víztoronyba, kórházba is érkeztek Szent Miklós képviselői 

V. Németh Zsolt 227 csomagot vitt a szentgotthárdi Játékvár oviba. Dr. Hende Csaba a Markusovszky kórház beteg gyerekeit látogatta meg, és Mikulás-csomaggal kedveskedett nekik.

VN

Dr. Hende Csaba Mikulás-csomaggal kedveskedett a Markusovszky kórházban gyógyuló beteg gyermekeknek Fotó: Hornyák Emőke

 

Dr. Hende Csaba Mikulás-csomaggal kedveskedett a Markusovszky kórházban gyógyuló beteg gyermekeknek Fotó: Hornyák Emőke

Bük

Tegnap délután, csakúgy mint a megye számos pontján, Bükön is izgatott gyerekek várták, hogy megérkezzen a Mikulás. A Művelődési és Sportközpont színháztermébe invitálták a szervezők a kicsiket és szüleiket, és hogy a várakozás ilyenkor hosszúnak tűnő idejét ne érezze senki tehernek, úgynevezett Mikulás-váró Műhelyt rendeztek be az MSK munkatársai. Ebben a műhelyben pedig az apróságok mindenféle kézművestechnikákkal izgalmasabbnál izgalmasabb dolgokat készíthettek, rajzolhattak, színezhettek, Mikuláshoz, karácsonyhoz kapcsolódó tárgyakat alkothattak, amelyeket persze haza is vihettek az este végeztével.

A Mikulásnak a szentgotthárdi Játékvár oviban V. Németh Zsolt és felesége, V. Némethné Molnár Klára segített Fotó: Szendi Péter

Szentgotthárd

- Ádi, te jó fiú voltál? – tette fel a (nehéz) kérdést a Mikulás a Játékvár óvoda egyik csoportjában, a sok-sok megszeppent, de lelkes gyerek

előtt. A megszólított, Ádám már éppen nyúlt volna a csomagért, de a kérdés után megtorpant: nem akart füllenteni a Mikulásnak. Persze a csokicsomag neki is járt, hiszen az apró rosszaságokat elnézte a Mikulás (idén is). S nem is egy csomagot kaptak Ádámék: a nagyszakállú mellett a térség országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt is meglátogatta az ovisokat, a csoki mellett zeneszót is vitt. Hamar felismerték a kicsik a szájharmonikáról felcsendülő Hull a pelyhes...-t, aztán lelkesen énekeltek – a Mikulásnak és a többi vendégnek. V. Németh Zsoltot felesége is elkísérte az ajándékosztásra, hiszen 227 csomagot vittek a megye egyik legnépesebb és legrégebbi, az elődintézményt is számolva 132 éves óvodájába.

Szombathely

Mikulások jártak a KRESZ-parkban csilingelő lovas szekerekkel Fotó: Benkő Sándor

- Immáron hagyomány az életemben, hogy december 6-án a Mikulás segédjeként ellátogatok a Markusovszky kórház gyermekosztályára, ahol mindig nagy szeretettel fogad minket dr. Oroszlán György professzor, az osztály vezetője – mondta el dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője, aki tegnap Mikulás-csomaggal kedveskedett az osztályon gyógyuló beteg gyermekeknek. – Azért szépek ezek a pillanatok, mert a Mikulás látogatásakor a sok megpróbáltatást átélő „kicsi hősök” néhány pillanatra elfelejtik, hogy milyen nehéz helyzetben is vannak, és boldogan éneklik a Mikulást köszöntő dalokat – húzta alá a képvisel, hozzátéve, hogy a róluk való gondoskodás mindannyiunk közös felelőssége.

A Víztorony Egyesület és Sátory Károly, a körzet képviselője közösen szervezte a környéken élőknek a Mikulás-napi forgatagot a jótékonykodás jegyében. A Mikulások lovas szekereken érkeztek, és a gyerekek és felnőttek is szekérre pattanhattak. A környék lakóinak harmadik éve a karácsony előtti közösségi élet színtere a KRESZ-park, amelynek varázslatos Víztornyát a programon kinyitják, és belülről is meg lehet csodálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában