Lóerő és gumibot

2017.12.15. 18:47

Negyvenöt új autót kaptak a vasi rendőrök

Negyvenöt új autóval bővült a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság gépjárműparkja. Az autókat tegnap ünnepélyes keretek között adták át a Söptei úti objektum udvarán. 

Csizmadia Anna

A rendőrségi jelzettel ellátott szolgálati autókat dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át. Az Audi, Volkswagen, Skoda, Mercedes és Suzuki típusú gépjárműveket azért vásárolták, hogy az elavult, esetleg elhasznált autók helyett újabb modellekkel segítsék a rendőrök munkáját. Ezzel sikerült a járművek át-lagéletkorát hét évről két évre csökkenteni. A gépjárművek beszállítói öt évig vagy 200 ezer kilométer futásidőig garantálják a szervizhátteret. Minden gépkocsihoz tartozik nyári és téli gumiabroncskészlet is.

A rendőrök mindennapos munkáját olyan korszerű fejlesztések teszik egyszerűbbé, mint az ABS, az ESP vagy éppen a parkolást segítő rendszer. A vezetést támogató rendszereken kívül légkondicionálóval is kiegészítették az autók felszereltségét.

 

A belső átalakításoknak köszönhetően a felszerelés biztonságosan, rendezetten helyezhető el, ami hatékonyabb, gyorsabb reakciót tesz lehetővé. Ilyen például az ülés előtt elhelyezhető zseblámpa, ami ugyanott tölthető is, vagy éppen az ajtó belső burkolatában tartható gumibot.

A 120-148 lóerős autók garantálják, hogy a rendőrök egészen biztosan időben kiérkezzenek a helyszínre; a megkülönböztető hang- és fényjelzések használata mellett is.

A fényjelzések mellett LED technológiájú fényhidakat szereltek a tetőkre, amelyek tájékoztató feliratokat – közelekedési információkat, a rendőri intézkedés rövid tartalmát – jelenítenek meg a civilek számára.

A járművek közül tíz kerül a szombathelyi és kilenc a körmendi rendőrséghez. Sárvár és Kőszeg hét-hét, Celldömölk és Vasvár rendőrkapitánysága négy-négy szolgálati járművet kap.

A rendezvény végén dr. Tiborcz János átadta a gépjárművek kulcsait a díszegység tagjainak, majd a jelenlévők közelebbről is szemügyre vehették a gépjárműpark új büszkeségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában